İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Ortodoksların Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos’a Türk kahvesi fincanı hediye edildi. Türk kahvesini öven Bartholomeos, babasının da kahveci olduğunu söyledi.
Aziz Voukolos Bayramı dolayısıyla İzmir’e gelen Bartholomeos, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamlarında ziyaret etti. İzmir Valiliği ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti. Valilik ziyaretinin arından Kocaoğlu tarafından bina girişinde karşılanan Bartholomeos, Kocaoğlu’nun kendisine Türk kahvesi fincanı hediye etmesi üzerine Türk kahvesini övdü. Türk kahvesinin yararlı olduğunu söyleyen Bartholomeos, “Rahmetli babam kahveciydi ve ben gençken babamın kahve dükkanında çok çalıştım. Ayrıca dükkanın bir köşesinde berberlik de yapıyordu. Böylece dört çocuğunu büyütebildi. Ben esnaf çocuğuyum ve bunları çok takdir ediyorum” diye konuştu.
“İNŞALLAH BU AĞAÇ BOL BOL DOSTLUK VE BARIŞ MEYVELERİ VERİR”
6 günlük İzmir programı nedeniyle İzmir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bartholomeos, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biraz önce Vali Bey’i ziyaret ettik. Bizi çok sıcak bir şekilde kabul etti. Bunlar can-ı gönülden yaptığımız ziyaretlerdir. Çünkü Rum Ortodoks cemaatimize karşı gerek Valilik, gerekse Belediye Başkanlığı her türlü yardımı ve nezaketi gösteriyorlar. Patrikanemiz ve cemaatimiz adına İzmir’in makamlarına şükranlarımızı arz etmek istiyorum. İzmir bütün medeniyetlere, bütün dinlere açık bir şehir olmuştur. Nitekim bugün de bu geniş ufuklarını teyit edebiliriz. Yaşıyoruz, görüyoruz. Bu sabah Aya Voukla Kilisesi’nde icra ettiğimiz ayin için gereken izinleri bize veren Valilik ve Belediye Başkanlığına teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Sayın başkanımız şahsen katıldılar ve bize şeref verdiler. Ardından kilisemizin arkasına bir ağaç diktik. İnşallah bu ağaç bol bol dostluk ve barış meyveleri verir.”
Bartholomeos’u İzmir’de görerek büyük bir onur duyduklarını kaydeden Kocaoğlu da, “Sizi İzmir’de görmek, belediyemiz ve kentimiz için çok büyük bir onur. Şeref verdiniz. Kentimize çok zaman ayırdınız. Valiliğimiz, belediyemiz, ticaret odamız, ilçe belediyelerimiz olarak sizi ağırlamaya çalışıyoruz. Bilmeden bir hatamız olursa bunun için şimdiden af diliyorum” ifadelerini kullandı.