Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da destekleriyle Bodrum’da Squash turizminin geliştirilmesi ve Bodrum’u “Dünya Squash Merkezi” haline getirmek üzere yapılan girişimler sonuç verdi. Çalışmalar kapsamında Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge, Bodrum’a gelerek incelemelerde bulunacak.
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi ve Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu ile Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Danışmanı Serdar Çakman, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Karcılıoğlu, Bodrum’un bir dünya Squash merkezi olması konusunda yapılan yoğun çalışmalar hakkında Başkan Kocadon’a bilgi verdi.
“AVRUPA SQUASH FEDERASYONU BU PROJE İÇİN BODRUM’U SEÇTİ”
Yaklaşık iki yıldır sürdürülen görüşmeler sonucunda Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge’in Bodrum’a geleceğinin müjdesini de veren Karcılıoğlu, “Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da destekleriyle iki yıldır yürüttüğümüz çalışmalar ile Dünya Squash Merkezini Bodrum’a getirmek için çok çabalar sarf ettik. Ayrıca Dünya Squash Federasyonunun operasyonlarından sorumlu başkanı Andrew Shelley ile Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldrıdge’in da tam desteği ile çalışmalarımızda epey yol aldık. Dünya Squash Merkezi çalışmalarına Bodrum’un yanı sıra Mısır, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Pakistan, Hong Kong ve Avrupa ülkeleri de başlamıştı. Fakat Avrupa Squash Federasyonu bu proje için Bodrum’u seçti. Bu, Bodrum ve Türkiye için çok önemli bir gelişmedir.” dedi.
“BODRUM’UN İSMİ ‘DÜNYA SQUASH MERKEZİ’ OLARAK TÜM DÜNYAYA İLAN EDİLECEK”
Serdar Karcılıoğlu, Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge’in 17-20 Mayıs tarihlerinde Bodrum’a geleceğini açıkladığı konuşmasında; “Sayın Zena Wooldridge’in aynı tarihlerde Portekiz’de yapılacak olan Avrupa Gençler Şampiyonası’na katılmak yerine ziyaretini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na denk getirmiştir. Bu da Bodrum’a ne kadar önem verildiğini gösteriyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ev sahipliğinde, Avrupa Squash Federasyonu Başkanı’na üç günlük bir program hazırlandı. Program çerçevesinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir görüşme yapacak olan Wooldridge ayrıca Bodrum ilçesini gezerek Squash sporu ile ilgili otelleri de ziyaret edecek. Başkan Wooldridge’in üç günlük Bodrum ziyaretinin tüm detayları ve daha sonrasında gelişecek bütün eylemleri, Dünya Squash Federasyonu Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Andrew Shelley tarafından anında dünya basınına aktarılacak ve Dünya Squash Federasyonunun resmi web sayfasında da Bodrum’daki tüm gelişmeler yer alacak.
Bodrum’un ismi ‘Dünya Squash Merkezi’ olarak bu tarihlerde ilan edilecek. Squash sporunun Bodrum’daki gelişimine büyük katkı sağlayan ve Dünya Squash Merkezi’nin Bodrum’da olması için bizimle beraber özveriyle çalışan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
BODRUM BU GÜZELLİKLERİ HAK EDİYOR
Kendisi de Squash sporu ile ilgilenerek fırsat buldukça Squash maçları yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un Dünya Squash Merkezi olması için yaptıkları çalışmaların artık meyvesini vermeye başladığını söyledi. Bodrum’un adının “Dünya Squash Merkezi” olarak anılmasının hem Bodrum markasına hem Bodrum turizmi ve Bodrum ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağını belirten Başkan Kocadon, “Bildiğiniz gibi bir süredir Bodrumlu turizmcilerimizle birlikte Squash turizmi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu çalışmalarımızın da olumlu bir şekilde sonuç vermesi bizleri sevindiriyor. Bodrum markasının geliştirilmesi için Squash gibi daha birçok projemizi hayata geçireceğiz. Bodrum bu güzellikleri hak ediyor. Bu güzelliklerin yaşanmasında emeği geçen başta turizmcilerimiz ve federasyon yetkilileri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.