Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki TOKİ Şehit Yusuf Sayan Ortaokulu’nda TÜBİTAK’ın katkılarıyla hazırlanan ‘Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.
Okul öğrencileri TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında ortaya koydukları değişik alanlardaki 32 adet projelerini sergilediler. Adilcevaz TOKİ Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK destekli Bilim Fuarı’nın açılışına Adilcevaz Belediye Başkan Vekili Necmettin Boz, Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Taşdemir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Fuarın açılışında konuşan Belediye Başkan Vekili Necmettin Boz, TÜBİTAK’ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğretmen ve öğrencilerin araştırmaları üzerinde büyük ivme kazandıracağına inandığını söyledi.
Öğrencilerin hazırladığı projeler ile yakından ilgilenen Başkan Vekili Boz, bu tür etkinliklerin çocukların gelişime katkı sağladığına değinerek, “Böyle etkinliklerin yapılması öğrenciler üzerinde bilimin geliştirilmesinin amaçlarından biridir. Öğrencilerimizin böyle güzel yetenekler sergilemesini çok yararlı buluyorum. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıya ve heyecanlarına baktığımız zaman böyle etkinliklerin amacına ulaştıklarını görüyoruz. Bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz ve devam etmesini temenni ediyorum” dedi.