Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, İDTM-İstanbul Fuar Merkezi Hall 11’de 2-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.
Eğitim sektörüne yönelik en yeni ürünlerin sergileneceği Educashow’da öğretmenlere ve öğretmen adaylarına ücretsiz sertifikalı eğitim programları da verilecek. Educashow’da dört gün boyunca "Öğrenmek İçin Oyna, Oynamak İçin Öğren" başlığı altında 30 atölye çalışması yapılacak, 16 seminer düzenlenecek.
İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğretmen adayları, eğitim uzmanları, eğitim modelleri araştırmacıları, bilişim ve teknoloji sorumluları, çağrımız size; sakın bu büyük eğitim ’şov’unu kaçırmayın!
Eğitim sektörüne yönelik en yeni bilgisayarlar, tabletler, yazılımlar, üç boyutlu eğitim materyalleri, laboratuvar sistemleri, robotik uygulamalar, okul ve sınıf dizaynları, okul mobilyaları ve zeka kullanım kapasitesini arttıran materyaller Educashow’un öne çıkan ürünlerini oluşturuyor.
Konusunda uzmanlaşmış 70’in üzerinde firmanın, eğitime yönelik en yeni ürün, strateji ve modellerini sergiledikleri Educashow’da, ziyaretçiler ilk elden ürünleri deneme fırsatı da yakalıyor.
Educashow’da sergilenecek her bir ürün, sistem ve yapının eğitim-öğretim sistemine ciddi destek sağladığı ise su götürmez bir gerçek.
Özellikle son teknoloji ile donatılmış teleskop ve dürbünlerin yanı sıra ekranı tablet bilgisayar olarak tasarlanan mikroskoplar öğrenme, anlama sürecini kısalttığı gibi, yeni deneyler yapılmasını da sağlıyor.
80 dili kolayca ve çabuk öğrenmeyi sağlayan dünyaca ünlü Transparent Sistemi ise Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birinin teknokenti tarafından Türkiye’ye getirildi ve Educashow’da tanıtımı yapılacak. Bu sistem ile yabancı dili hem "kendi kendine öğrenme" hem de "öğretmen desteğiyle öğretmek" çok kolay. Ayrıca yenilikçi ders yönetim, e-eğitim / uzaktan eğitim sistemi olan VeduBox da Educashow’da. Söz konusu sistemin, üniversiteler, okullar, eğitim kurumları, şirketler ve diğer kuruluşlar için 2020 yılına kadar vazgeçilmez bir hale gelmesi bekleniyor.
Educashow’da lansmanı yapıllacak en dikkat çekici ürünlerden bir tanesi ise mobil cihazlarla yönetilebilen dolap kilit sistemleri olacak. Okul dolaplarına entegre edilen "miniK10" kilidinin pil kullanım ömrü ise 10 yıl. Teknoloji destekli öğretim ortamları ve toplantı salonları da hayatı ve eğitimi kolaylaştırıcı, ileri taşıyıcı bir başka ürün grubunu oluşturuyor.
Sanal sınıf uygulamalarındaki en yeni ve faydacı çözümler, webinar, e-seminer, canlı ders ve web konferans alanındaki ilerlemeler de Educashow’da tanıtılıyor.
5 Nisan’a kadar sürecek olan Educashow’da ücretsiz verilecek olan " Öğrenmek İçin Oyna, Oynamak İçin Öğren" atölye ve sertifika programlarında ise Türkiye’nin en iyi akademisyenleri ders veriyor.