Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri vatandaşı özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendiriyor.
Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin vatandaşı bilgilendirici faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Suç ve suçluyla mücadele amacıyla özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle vatandaşı telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendiriyor. Vatandaşın sıklıkla bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret eden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşı bilgilendiriyor.
Bilgilendirme faaliyetlerinde ülkemiz genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğradığını belirten polisler, dolandırıcıların kullanmakta oldukları yöntemler hakkında örnek olayları anlatıyorlar. Bilgilendirmeler esnasında telefon dolandırıcılığına dikkat başlıklı el broşürleri de dağıtılıyor. Dağıtılan el broşürlerinde vatandaşlardan kötü niyetli insanların kazançlarını yasal olmayan yollardan ele geçirmelerine izin verilmemesi isteniyor. El broşürlerinde ayrıca telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı alınması gereken tedbirler de bildiriliyor.