Çorum’un Osmancık ilçesine yaptırılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi, ihalesi sonuçlandı.
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İl Özel İdaresi tarafından Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi ihalesinin 24 Şubat 2015 tarihinde yapıldığını hatırlattı.
İhale’nin 3 Milyon 752 Bin TL bedelle sonuçlanarak sözleşme imzalandığını dile getiren milletvekili Uslu, yapım işinin bir yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti. 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin; 3 katlı ve toplam 4 bin 50 metrekare kapalı alandan oluşacağını dile getiren Uslu, projesi özel olarak hazırlanan okulun ilçeye hayırlı olması için temennide bulundu.
OSMANCIK İHL İÇİN TOPLANAN PARA AMACINA ULAŞMIŞTIR
Haksız ve yersiz ithamlara konu olan hatta TBMM Genel Kurulunda bile speküle edilen Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi için toplanan paranın amacına uygun şekilde kullanıldığını ifade eden Uslu, “Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın yargılanması sürecinde soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Osmancık İmam-Hatip Lisesi adına toplanan paranın ne yapılacağı ile ilgili karar verilmek üzere İstanbul Valiliği emanetine göndermişti. İstanbul Valiliği de toplanan paranın asıl amacına uygun şekilde kullanılmak üzere Çorum Valiliğimize göndermiştir. Paranın kullanacağı alan olarak kamuoyuna duyurulan Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi ihalesi yapılarak sonuçlanmış olup, spor salonu ve tatbikat camiinin yapılması için de gerekli girişimler başlatılmıştır.Böylece hak yerini bulmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.