Aydın’da emekli bir şahıs memleket özlemini gidermek ve çocukluğunun damak tadına ulaşabilmek amacıyla yaklaşık 50 bin TL masraf edip kendi ekmeğini kendisi pişirmeye başladı. İlk önce kendi yiyeceği ekmeği pişiren İsmail Gölşat, çevredekilerden talep gelince gece gündüz ekmek pişirmeye başladı. Gün boyu tandır ekmeği, fırın ketesi pişiren İsmail Gölşat şimdi siparişlere yetiştirmeye çalışıyor.
Yaklaşık 40 yıl önce iş dolayısıyla Erzincan’dan Aydın’a göç ettiğini ve 40 yıldır memleketten hep tandır ekmeği istediğini belirten İsmail Gölşat, “40 yıldır otobüs ve kargo ile memleketten ekmek bekliyorum. Sürekli bu şekilde ekmek tedarik etmek zor gelince memleketin ekmeğini burada üretmeye karar verdim. Maliyeti biraz yüksek oldu ama şimdi benim gibi memleket ekmeği yemek isteyenlere yardımcı oluyorum” dedi.
Herkesin unutamadığı çocukluk anılarının olduğunu ve özellikle çocuklukta yaşanan anıların yerinin bir başka olduğunu belirten İsmail Gölşat, “O dönemki kıtlıktan mıdır, açlıktan mıdır bilmem ama çocukluk yıllarımda yediğim Erzincan’ın tandır ekmeğinin tadını hiç unutmam. Gençlik yıllarımdan itibaren iş dolayısıyla Aydın’a taşındım. Memleketim Aydın oldu ama 40 yıl boyunca Erzincan biri arasa hep ekmek istedim, Erzincan’a giden olursa da ekmek sipariş ettim. Emekli oldum. Sırf ekmeğini yiyebilmek için Erzincan’da yaşamaya karar verdim. Ama çoluk çocuk hep burada olunca Erzincan ekmeğine gitmektense Erzincan ekmeğini getirmeye karar verdim. İş hayatım boyunca çalışıp artırdığım para ile aldığım dükkanı Erzincan usulu ekmeğin pişirilebileceği fırına dönüştürdüm. Artık emekliliğin keyfini istediğim gibi ekmek pişirip yiyerek çıkarıyorum” dedi.
“ÇOCUKLUK ÖZLEMİNİ GİDERMEK İÇİN BAŞLADI SİPARİŞLERE YETİŞEMEYOR”
Maliyeti çok yüksek de olsa ilk etapta içinde kalan bu özlemi gidermek için bütün birikimini ekmek pişirmek için kurdurduğu fırına harcayan İsmail Gölşat, “Katkı maddesi olmadığı ve doğal ürünleri kullandığım için bu ekmek daha sağlıklı geliyor. Benim bu işi yaptığımı görüp tandır ekmeğinin tadını bilenler sipariş vermeye başladı. Kendi başıma siparişleri yetişemeyince şimdi fırında gün boyu ekmek pişirip satmaya başladık. Emeklilikten sonra keyif için yaptığım bu fırın ile ikinci bir iş hayatına girmiş olduk” diyerek Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Kozdibi Camii karşısında gün boyu ekmek pişirip ekmek satarak çocukluk özlemini giderdiğini söyledi.