Dünyadaki milyonlarca gönüllüyle birlikte şehirlerde, kasabalarda, mahallelerde ve köylerde gerçekleştirilen temizlik hareketine Battalgazi Belediyesi de destek verdi. Bu kapsamda Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı’nda yoğun katılımlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
"Atık Alanlarını Temizlemek İstiyorsanız, O Zaman Lets Do It! (Haydi Yapalım)" platformu tarafından dünya genelinde uygulanan etkinlikte, tonlarca atığın ortadan kaldırılması amaçlanarak Battalgazi belediyesi tarafından destek verilen etkinlik, Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı’nda yapıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, temizliğin önemine dikkat çekerek, "Estonya’da "lets do it" fikri 2008 yılında küçük bir baltık ülkesinde bir kampanya başlatılmıştır. Oysa bizim inançlarımızın temelinde ne vardır. Temizlik İmandandır. Temizliğin imandan olması bizim geleneklerimiz ve göreneklerimiz açısından da önemli bir hadisedir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, ’Temiz olan yerde hayır ve bereket vardır" Bizim atalarımız da, herkes kendi evinin önünü temizlerse, sokak tertemiz olur. Ama Avrupalılar bunu 2008 yılında keşfetmiş. Bizim 1450 yıl öncesinden dinimizin bize ilk tebliği temizlik imandandır anlayışını, zihnimize hâkim esas olmuştur. Biz Battalgazi Belediyesi olarak temizliğe gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Eski Battalgazi’de de temizlik konusunda hassasiyetimiz mevcuttu. 2008 Avrupa’daki bu lest do it dedikleri ’etrafı temiz tutalım hemen yapalım’ anlayışı içerisinde değil de, 2004 yılında Eski Battalgazi’de kaymakam, tüm ilçe müdürlerimiz, belediyemiz ve vatandaşlarımızla birlikte bütün Battalgazi’yi temizleme kampanyası düzenledik. Bu kampanya ile birlikte Battalgazi temizlik konusunda Türkiye’de isminden söz ettiren yerleşim birimlerinde olmuştur. Yeni Battalgazi’de de ilk işimiz ve ilk talimatımız, Türkiye’de temizlik standardı, Battalgazi standardı olacak dedik. Ve o anlamda yola çıktık. Hem bunu dünyayla bütünleştirmek, Avrupa’yla bütünleştirmek ve bizimde inanç değerlerimizin de gün yüzüne çıkartılması ve inancımızın temeli olan temizlik imandandır anlayışını insanlarımızın ve hemşerilerimizin lehine hâkim olması noktasında bu temizlik kampanyasını başlattık. Biz istersek şehrimiz tertemiz olur" dedi.
Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar, Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı’nda çöp topladı.
Etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, belediye personeli ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, belediye personeli ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.