Ardahan Ülkü Ocakları, Hocalı katliamının 23. yıldönümü sebebiyle bir basın açıklaması düzenledi.
Milli Egemenlik parkında toplanan kalabalık ellerinde bulunan “Hocalı’da akan kandı sustunuz zaten ya Ermeni yada Rustunuz, Soykırımın adı Hocalı, unutmadık unutmayacağız” yazılı pankartlarla 23 yıl önce Ermeniler tarafından Hocalı köyünde yapılan katliamı kınadı.
Ardahan Ülkü Ocakları adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Ardahan İl Başkanı Ercan Ürker, ’’Sözde soykırım borusu öttüren Ermeniler 26 Şubat 1992 günü soykırımın ne olduğunu dünyaya tanıtmışlardır. Mazlum, silahsız halkı gaddarca öldürmekle kalmayıp, işkencelere maruz bırakmış, küçük çocuklarının gözlerini çıkartacak kadar hainleşmişlerdir. Sözde soykırıma uğrayan Ermeniler içlerinde ki soykırım ve işkence isteğini temiz yürekli Azerbaycan Türklerinden çıkarmışlardır. Dün Hocalı da yaşanan olayları bugün burda ki kalabalık özetmektedir zira bugün hocalı katlimanı, öz kardeşlerimizin uğradığı zulmü yalnızca belirli duyarlı kuruluşlar anmaktadır. ’İki Devlet Tek Millet Söylemi’ siyasi arenada sadece bir söylem olarak kalmıştır. Ülke olarak Kardeşlerimizin Yaşadığı olayı, soykırım olarak dile getiremeyip onların haklarını savunamamışızdır. Azerbaycan dan farklı kıtalarda olan devletler Hocalıda yaşanan olayı soykırım olarak kabul etmişken biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu Meclisimizde Soykırım olarak kabul etmemişiz yada edememişiz. Bu ayıp Türkiye Cumhuriyetinin alnında bir kara leke olarak hep kalacaktır. Dün Hocalı, Bugün Doğu Türkistan, Filistin, Irak, Suriye Müslüman Coğrafyası Her gün Hocalı benzeri olayları yaşamaktadır. Dün Hocalı için semaya açılan ellerimiz bugün diğer zulmün eşiğinde ki Müslüman coğrafyalar için açılmaktadır. Hiç kimse şüphe duymasın bugün dua için semaya açılan ellerimiz vakti geldiğinde zulme dur demek için silaha da sarılmaktan asla geri durmayacaktır.’’
Ürker ayrıca Ardahan Üniversitesinde son zamanlarda üzücü olaylar yaşandığına da dikkat çekerek, ’’Üniversitede öğretim görevlisi olan bazı kurt görünümlü çakal hocalarımız arkadaşlarımızı tehdit edip okuldan atarız, okuldan uzaklaştırırız diyerek yaşanan olaylardan dolayı özür dile olayı kapat gibi söylemlerde bulunuyorlarmış. Bu hocalarımız ayaklarını denk alsınlar, haddini bilsinler ve artık Ülkü ocakları susmayacak. Üniversitede bir kardeşimize bir zarar gelirse Ardahan Üniversitesi Rektörü de o koltukta oturamaz.’’ Diye konuştu.