MHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Arif Yıldız, TBMM Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 4 bakan ile ilgili kararına, “Sayısal çoğunlukla Yüce Divana göndermediler ama vicdanen uyumayacaklardır” dedi.
Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Meclis Soruşturma Komisyonu’nda 4 eski bakanın çocuklarıyla konuşma tapelerin yakılıp imha edilmesi kararına tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yıldız, tapelerin imha edilmesiyle hukukun tamamen siyasallaştırıldığını belirterek, “AK Partililerin hukuku aykırı buldukları delilerle arasında tapeler, ayakkabı kutuları, para salma makinesi, birbirleriyle yaptıkları görüşmeler, mal varlıklarında açıklayamadıkları artışlar bulunuyor. Soruşturma komisyonunun AKP’li üyelerinin oylarıyla Yüce Divan’a gitmeme kararı çıktı. Bugün tarihi bir gündür. Bugün yaşanmaması gereken, vicdanların kanadığı gündür” şeklinde konuştu.
4 BAKAN MAHKEMEDEN KAÇIRILDI
“Meclis Araştırma Komisyonunda AKP’li üyelerinin oylarıyla 4 bakan mahkemelerden kaçırıldı” diyen Yıldız, yaşanan trajik komik olduğunu ve siyasetin, hukuka müdahalesi olarak gördüklerini söyledi. Yıldız, şunları kaydetti: “Gelecek nesillere kötü örnek oldu. Bu 4 bakana imkan verilmeliydi ve aklanmalıydı. Vicdanlar, sorumluluklar, maalesef yara aldı. AKP’li bakanlar mahkemeden kaçtılar. Sayısal çoğunlukla Yüce Divana göndermediler ama vicdanen uyumayacaklardır. Gönül rahatlığıyla seçim bölgelerine gitmeyeceklerdir. Sokağa çıkamaz hale gelecektir” dedi.
"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ TAMAMEN RAFA KALDIRILDI"
AK Parti iktidarı özellikle 17 - 25 Aralık sürecinden sonra yangından mal kaçırma telaşıyla hareket ettiğini ifade eden Yıldız, yaşanan süreçte hukukun üstünlüğü ilkesinin tamamen rafa kaldırıldığını hatırlattı. Yıldız, şunları kaydetti: “Hakkın ve adaletin tecellisini önlemek maksadıyla hukuki süreci tıkayacak, soruşturma safhalarını engelleyecek tedbirlere başvurmaya başlamıştır. Yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkları gizlemek üzere yasal değişikliklere gidilmiştir. AKP’nin 17-25 Aralık Yolsuzlukları karşısındaki icraatı; yargıya yönelik yeni bir sivil darbe olduğu kadar, rüşvet ve yolsuzluklarla ilgili süren soruşturma sürecini rayından çıkarmaya tam teşebbüstür. On iki yıldır süren yolsuzluk, rüşvet, adam kayırmacılık, hukuksuzluk gibi sayısız kirli icraatla hükümet bacasından salınan kötü kokular, demokrasimizi zehirlemiştir. Zehirlemekle kalmamış, devlet çarkını işlemez hâle getirmiştir” İfadelerini kullandı