Gaziosmanpaşa'da, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı tünel inşaatının geçtiği bölgedeki 1175 Sokak'ta binalarda oturanlar çatlama ve benzeri sesler üzerine yetkililere haber verdi. İlerleyen saatlerde sokakta 8 ailenin yaşadığı bir binanın yan yatmasıyla bina sakinleri kendilerini dışarı attı.
8 APARTMAN DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Çökme tehlikesi yaşayan ve yan yatan bina önünde park halindeki 34 DJ 130 plakalı bir otomobil de çökme nedeniyle oluşan çukura düştü. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine İGDAŞ, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, itfaiye yan yatan apartmanla çevresindeki 8 apartmanı tahliye etti, sokağın elektriği kestirildi.

"EVİMİZ GİTTİ, ARABAMIZ İÇERİ GÖMÜLDÜ"

Yan yatan bina sakinlerinden ve otomobili zarar gören Cafer Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 19.30'da işten geldiğini, saat 21.00'de ise binadaki çatlakları gördüğünü ifade etti. Çınar, "Mühendisleri çağırdık, geldiler, baktılar, 'bunlar normal bir şey, girin yatın' dediler. İlerleyen saatlerde çatlaklar büyümeye başladı. Sığınaktaki mermerlerde çatlaklar oluştu. Fotoğraflarını çektirdik. Onlara güvenip yattık. Saat 03.30 civarı bina yan yatınca kendimizi zor dışarı atıp canımızı kurtardık. Evimiz gitti, arabamız içeri gömüldü. Binada 8 aile vardı. Hepsini boşalttılar" dedi.

VATANDAŞLAR MÜHENDİSE SALDIRDI

Saat 23.00 sıralarındaki incelemede 'sakıncalı durum yoktur' açıklamasını yaptığı iddia edilen mühendis, sabah erken saatlerde olay yerine geldi. Görevli mühendis, mahalle sakinleri tarafından büyük bir tepkiyle karşılaştı. Bazı apartman sakinleri, mühendisi tartakladı. Arbedenin yaşandığı olaya polis müdahale ederek mühendisi koruma altına aldı. Bir müddet devam eden arbede sonrasında mühendis olay yerinden uzaklaştırıldı.

POLİS, BİNAYA YAKLAŞMALARINA İZİN VERMİYOR

Mahalleli geceyi sokakta geçirirken, polis ekipleri sokağa giriş çıkışı kapatarak vatandaşların binaya yaklaşmalarına izin vermiyor. Tahliye edilen bina sakinleri, bu bölgede yeraltında metro tüneli kazısını yapan makinenin çalıştığını ileri sürerek yetkililerin gelip açıklama yapmalarını ve duruma bir çare bulunmasını istiyor.

Mahalle sakinlerinin sokaktaki gergin bekleyişi sürüyor.