Toroslar Belediyesi, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, bu yıl yine Mersinlileri ata sporu cirit ile buluşturdu.
Toroslar Belediyesi tarafından Çopurlu Mahallesi’ndeki futbol sahasında gerçekleştirilen cirit oyununda Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu’nun gösterisi kurtuluş coşkusuna ayrı bir renk kattı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı cirit müsabakası, Bursa Mehteran Takımının gösterisiyle başladı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın izlediği cirit gösterisi, nefes kesti.
Cirit gösterisi sonrasında konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gösteriyi izlemeye gelen konuklara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Tarih şuurunu unutturmamak amacıyla milli günlerde etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Tuna; “Bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşayabiliyorsak atalarımızın geçmişte verdiği mücadeleler sayesindedir. Atalarımızı bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Toroslar Belediyesi olarak milli ve manevi değerlerimizi unutturmamak adına yapmış olduğumuz etkinliklerimizle tarih şuurunu gelecek nesillere aktarıyoruz” dedi.
Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Başkanı Bahattin Örs, Başkan Tuna’ya Erzurum’a özgü oltu taşı bir tespih hediye ederken, Başkan Tuna’da 3 Ocak etkinliklerine katılarak ayrı bir renk katmalarından dolayı Örs’e çiçek takdim etti.