Manisa Müftüsü Sinan Cihan 2 Ocak Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Müftü Cihan mesajında, “Bugün İslam coğrafyasının içerisine düştüğü bu ortamda Müslümanların birbirlerine karşı samimi, içten ve güvenilir olmalarının ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu ortadadır” dedi.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hicri takvimle mevlid kandilinin idrak edileceğini dile getiren Manisa Müftüsü Sinan Cihan, “Öncelikle bu kandilin bütün insanlığın hayrına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum. İnsanlığa gönderilen bütün ilahi dinlerde insanın manevi şahsiyetinin en önemli öğesi olarak onurun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verildiğini görürüz. Bu çizginin son halkası olan İslam da, insanı insan yapan değerler üzerinde hassasiyetle durmuş, Hz. Peygamber (s.a.s) bu değerleri bizzat hayatında uygulayarak insanlığa ışık tutmuştur. İlahi mesajlara rağmen insanlık tarihi, insan onurunun çiğnendiği, haysiyetli bir hayat sürmenin imkânsızlaştığı dönemleri yaşamıştır. Günümüz dünyasında da insanlık onuruyla bağdaşmayacak olaylara, cinayetlere, aşağılamalara, temel hak ve hürriyetleri zedeleyen uygulamalara hemen hemen her gün şahit olunmaktadır” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumun genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı kendisine önemli bir görev olarak kabul ettiğine dikkat çeken Müftü Cihan, “Bu sebeple 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftasında teması olarak ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’in ele alınması uygun görülmüştür. 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ konusu konferans, panel, sempozyum ve çeşitli etkinliklerle ele alınmıştır. Hafta boyunca gerçekleştirilen bütün etkinliklerde ‘İhlas ve Samimiyetin, dinin özü, dindarlığın hülasası; inancın, kulluğun ve itaatin sadece Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah’a has kılınması; bütün ibadetlerin, davranışların ve amellerin her türlü riyadan, gösterişten ve çıkar kaygılarından arındırılıp sadece ve sadece Allah rızası için yapılması’ olduğu vurgulanmıştır. Samimiyet; imanın özüdür, dünyevi bir karşılık beklemeden sırf Allah rızası için yapılan kulluktur. İhlas; Allah’a, peygamberine, mü’minlere, insanlara, canlı-cansız bütün varlıklara karşı gösterilen samimiyettir. İhlas ve samimiyet sadece inanç ve ibadetlerimizde değil insanlarla olan ilişkilerimizde de son derece önemlidir. Müslüman’ın kendisi gibi Müslüman olan birisine karşı samimi olması, içten ve gönülden olması da dinin önemli bir ilkesidir. Bugün İslam coğrafyasının içerisine düştüğü bu ortamda Müslümanların birbirlerine karşı samimi, içten ve güvenilir olmalarının ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu ortadadır. Peygamberimiz de ‘Din Samimiyettir’ derken bunu kastetmektedir” ifadelerini kullandı.
Müftü Cihan açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Bu duygu ve düşüncelerle Manisalı hemşehrilerimizin Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, Sevgili Peygamberimizin doğum günü münasebetiyle, başta, ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)in insanlık onur ve haysiyetiyle ilgili rahmet yüklü mesajlarından nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”