Antalya’da dini nikahlı eşi tarafından silahla vurularak öldürülen Deniz Aktaş (20) gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Genç kızın, dini nikahlı eşiyle dargın olduğu ve barışmak için geri döndüğü belirtildi.
Antalya’da birlikte yaşadığı Lokman Barış Çelik tarafından silahla vurularak öldürülen Deniz Aktaşiçin Sultangazi Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde taziyeleri, eşi ve çocuklarından 12 yıldır ayrı yaşayan baba Mehmet Aktaş kabul etti.
Kızını kaybetmenin acısı ile ayakta durmakta zorlanan anne Figen Yetişkin, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tabutun başından ayrılmak istemeyen acılı anneyi, dede Salih Aktaş ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Bir yandan annesini teselli eden bir yanda da ablasını kaybetmenin acısını yaşayan Deniz Aktaş’ın kız kardeşi Ayşe Aktaş, uzun süre ablasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
Öğle namazı sonrası genç kız için cenaze namazı kılındı. Deniz Aktaş’ın tabutu cenaze aracına konduğu sırada gözyaşları sel oldu. Anne Figen Yetişkin ve kızı Ayşe Aktaş, Deniz’in tabutuna sarıldı. Aracı bırakmak istemeyen acılı anne ve kızını, yakınları sakinleştirme çalıştı. Deniz Aktaş’ın cenazesi Habipler Yayla Mezarlığı’nda toprağa verildi.
20 yaşında hayatının baharında vurularak öldürülen Deniz Aktaş’ın daha önce de şiddete maruz kaldığı öğrenildi. Deniz Aktaş’ın dini nikahlı eşiyle dargın olduğu barışmak için geri döndüğü belirtildi.