Adıyaman’ın Samsat ilçesinde protokol üyeleri şehit ailesini ziyaret etti.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Göltarla köyünde Kıbrıs şehidinin ailesi ziyaret edildi. Ziyarette bulunan 13 yaşındaki Zehra Aslan, şehit babasının elini öperek, minnet duygularını ifade etti.
Ziyarete Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Süleyman Aslan, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Malgır ve diğer daire amirleri katıldı. 7. sınıf öğrencisi Zehra Aslan ise heyetle birlikte gelerek şehit babasına hediye takdimi yaparak, yeni kuşaktan şehit ve gazi ailelerine minnet ve şükranlarını sundu.
Samsat ilçesi Göltarla köyünden İbrahim Halil Taşkın’ın 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olması nedeniyle şehidin babası ve ailesi köydeki ikametgâhında ziyaret edilerek şehitler günü kutlandı.
Kaymakam Kürşad Atak, yaptığı açıklamada yakın tarihimizde Kıbrıs adasında barışı tesis etmek amacıyla yapılan harekatta canını feda eden şehidin ailesini ziyaret ederek, bu anlamlı günde onların gurur günleri sayılabilecek şehitler gününü kutladıklarını belirtti.
Kaymakam Atak, “Bu vatanın her bir karış toprağı şehit kanları ile sulanmış, her bir karış toprağı için bedel ödenmiştir. Bu vatan için canını feda eden her bir şehidimize minnet borcumuz vardır. Yavru vatanımız olan Kıbrıs adasındaki barış harekatımızda da bir çok Mehmetçiğimiz ve vatan evladı şehit olarak, yüce makama eriştiler. Bunlardan biri de Göltarla Köyümüzdeki İbrahim Halil Taşkın’dır. Bu şehidimizin ailesini ziyaret ederek, onların yanında olduğumuzu belirtmek istedik. Şehitlerimize rahmet, aileleri ve gazilerimize minnetle şükranlarımızı arz ediyoruz. Geride kalan şehit ve gazi aileleri bize emanettirler.Her zaman kapımız bu kardeşlerimize açıktır” şeklinde konuştu.