Utku BOLULU/ İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin yatırımı olan Konak ve Karşıyaka tramvaylarının Ak Parti seçim beyannamesine girmesine ilginç ve esprili bir yorum yaptı. Kocaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun belki de İzmir'e bir şey yapmadıklarını düşünüp tramvayı finansa etmeyi düşünmüş olabileceğini belirterek, "Belki de tramvay ihale bedeli olan parayı gönderir" dedi. 
Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı faaliyet görüşmelerinde Ak Parti'nin eleştirileri arasında Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinin 2014 yılında hiç ilerleme olmaması eleştirisini yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapılacağı yönündeki vaatle ilgili ilk kez konuştu. Tramvay konusunun garipleştiğini belirten Kocaoğlu, "Biz ihalesine çıktık ve firmaya yer teslimini yaptık. Çalışmalar başladı. Bir hafta sonra cumartesi günü ray bağlaması gerçekleştirilecek. Herhalde Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun 'Bu İzmir'e bir şey yapmıyoruz. Tramvayı biz mi finansa edelim' deyip demediğini bilmiyorum. Bize bir haber gelmedi. Belki de bize tramvay ihale bedeli olan parayı gönderir. Memnun oluruz. Bir başka ihtimal ise 3 yıl kadar uzun bir zaman alan tramvay izni süreci nedeniyle bürokrat arkadaşların kafalarında Konak ve Karşıyaka tramvayları yer etmiş olabilir. Böyle projeler vardı diyerek yazmış olabilirler. Ancak ben ilk ihtimalin doğru olmasın isterim" dedi.
Aziz Kocaoğlu, İZBAN'ı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD'nin ortaklaşa yaptığını, ancak tramvayda böyle bir durumun alakası olmadığını tüm kamuoyuna duyurmak istediğini söyledi. Ak Parti Seçim beyannamesinde yer alan tramvaylarla ilgili durumun belki de yazım sırasındaki bir maddi hatadan kaynaklanmış olabileceğini belirten Kocaoğlu, bu nedenle çok önemli olmadığını kaydetti. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuarizmir'in inşaatının 2 yılda bittiğini söyledi. Fuar'ın yerini 2005 yılında beğendiklerini sadece kamulaştırmanın 5 yıl sürdüğünü dile getiren Kocaoğlu, "Burada eski Türkiye'nin alışkanlıkları, yeni Türkiye gibi laflarla ortayı bulundurmanın alemi yok. İnşaat zamanında bitmiştir. Başka kurumlarda da yıllardır bitmeyen inşaatlar vardır. Kangren olmuş işler vardır. Kimi için yasal düzenleme, kaynak gerekebilir. Fuar henüz teslim alınmadı. Müteahhit içeride çalışıyor" dedi. Kocaoğlu, metroda herhangi bir risk olmadığını, 65 yaşında emekli olduktan sonra ekmeğini yediği evin aleyhinde konuşan, basına çıkan bir bürokratın açıklamalarının bir itibarı olmadığını söyledi.
İZBAN'ın Bergama'ya gelip gelmeyeceği sorularına yanıt veren Kocaoğlu, Planlama Kurulu'nun Aliağa Çandarlı demiryolu bağlantısı 32 kilometrelik hattı onayladığını, Bergama'ya kadar olan 25 kilometreye onay vermediğini açıkladı. Kocaoğlu, "İZBAN Bergama'ya gelmiyor. Ama gelmesi gerekir. Selçuk hattı çalışmaları başladı. Birleşmesi gerekir. Hep birlikte girişimlerde bulunalım. Seçim arifesinde kimse görmez belki, ama seçimden sonra yoğun çaba gösterebiliriz. Ya da seçim propagandası için gelen bakan ve milletvekillerinden seçim meydanlarında sözünü almak gerekir diye düşünüyorum. Özellikle iktidar partisi grubu meclis üyeleri ve milletvekillerine görev düşüyor" diye konuştu

FOTOĞRAFLI