ÜÇÜNCÜ Lig 1'inci Grup'taki ilk sınavında deplasmanda Silivrispor'a 2-1 yenilerek İzmir'e puansız dönen Altay, ligin en genç takımı olarak dikkati çekti.
Transfer yasağını kaldıramadığı için altyapı oyuncularının ağırlıkta olduğu bir kadroyla yola çıkan siyah beyazlılar, 20 yaş ortalamasıyla mücadele ediyor. İzmir temsilcisi, 19'ar takımlı 3 gruptan oluşan 3'üncü Lig'deki 57 kulüp arasında 20 yaş ortalamasına sahip tek ekip olarak göze çarpıyor. Üçüncü Lig 1'inci Grup'ta Bursa Nilüferspor ve Yeşil Bursa, 2'nci Grup'ta Ofspor, 3'üncü Grup'ta ise Beylerbeyi 21 yaş ortalamasıyla sezona başladı.
Transferin önünü açamayan yönetim, altyapıdan Abdullah Sarıkaya, Çağrı Buğra Dişsiz ve Serkan Işık'a 5'er yıllık, Alper Kağan Çakır, Berkant Sayım, Muhammet Sait Özvardar ve Sait Öner'e 3'er yıllık sözleşme imzalatarak 7 futbolcuyu profesyonel yaptı. İzmir ekibinin 28 kişilik kadrosundaki 22 oyuncu ilk kez Altay'da profesyonel oldu. Silivrispor deplasmanında siyah-beyazlılarda profesyonel kariyerine başlayan Mehmet, Cahit, Orhan, Halil, Koray, Ulaş ve Furkan ilk 11'de, Alper, Abdullah, Fatih, Kadir, İsmet ve Serkan ise yedek kulübesinde yer aldı.
SARIYER'DEN JEST
Altay'ın İstanbul'daki kardeş kulübü Sarıyer'in taraftarları, siyah beyazlıları hem maddi, hem de manevi olarak destekledi. Silivrispor deplasmanında tribünden Altay'a destek veren Sarıyerliler'in, aynı zamanda Altay'ın otel masraflarına 4000 TL'lik katkıda bulunduğu öğrenildi. Yönetim de, "Takımımıza destekleri ve katkıları için Sarıyer taraftarlarına teşekkürlerimizi sunarız" açıklaması yaptı.

FOTOĞRAFLI