Bölgesel Amatör Lig 7’inci Grupta mücadele eden B.B. Bodrumspor lig ikincisi Afjet Afyonspor’u 3-2 mağlup ederek namağlup liderliğini sürdürdü.
Bodrum Şehir Stadında yaklaşık 5 Bin kişinin izlediği karşılaşma öncesi sahaya Bodrumspor formalı ve Afjet Afyonspor atkılı minik taraftarlarla çıkan her iki takım karşılaşmayı izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Karşılaşmaya ilk dakikadan itibaren etkili bir oyun sergileyen B.B. Bodrumspor dakikalar 11’i gösterdiğinde B.B. Bodrumspor atağında ceza sahasına gelen ortanın savunmadan dönmesiyle topu alan Gökay’ın pası ile topla buluşan Metin Telle B.B. Bodrumspor’u 1-0 öne geçiren golü attı. Afjet Afyonspor’un kontra ataktan kazandığı serbest atış ile dakikalar 19’u gösterdiğinde Afyonspor Çoşkun Korkmaz’ın golü ile beraberliği yakaladı. Karşılıklı ataklarla devam eden mücadelede dakikalar 27’yi gösterdiğinde Agah Oktay Yılmaz orta sahadan kazandığı top ile ceza sahasına kadar ilerledi. Agah Oktay Yılmaz, Gökay Yiğit ile yaptığı ver kaç ile kaleciyle karşı karşıya kalarak B.B. Bodrumspor’u 2-1 öne geçirdi. İlk yarıda bundan sonraki dakikalarda gol olmayınca ilk 45 dakika 2-1 B.B. Bodrumspor’un üstünlüğü ile bitti.
İkinci yarıya Bodrumsporlu taraftarların 48’inci dakika şovundan sonra iyice asılan B.B. Bodrumspor dakika 51’de Afjet Afyonsporlu Deniz Sert’in golüne engel olamadı ve durum 2-2 oldu. Yediği golden sonra stadı dolduran taraftarların desteğiyle karşılaşmayı kazanmak için oyuna iyice asılan B.B. Bodrumspor dakika 61’de Metin Telle’nin golü ile 3-2 öne geçti. Oyundan kopmak istemeyen ve şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Afjet Afyonspor maça asılsa da bundan sonraki dakikalarda gol bulamadı. Dakika 83’de ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Agah Oktay Yılmaz takımını 10 kişi bırakırken uzatmalarla birlikte yaklaşık 15 dakika 10 kişi mücadele eden B.B. Bodrumspor karşılaşmayı 3-2 kazanarak puanını 44’e çıkararak şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet almış oldu.
Karşılaşmayı İzleyenler arasında ayrıca Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Sadri Şener ve ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Nejat İşler’de bulunuyordu. Karşılaşmayı heycanlı bir şekilde izleyen Nejat işler bir çok pozisyonda hakeme tepki gösterdi. B.B. Bodrumspor’un ataklarında hop oturup hop kalkan Nejat İşler karşılaşma sonunda sevincini yanındaki arkadaşlarıyla birlikte kutladı.
Maç sonunda sahaya inen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve B.B. Bodrumspor Kulüp başkanı Rıza Karakaya futbolcuların ve taraftarların tezahüratlarıyla karşılaştı. Futbolcular başkan Kocadon ve Karakaya’yı kucaklayarak havaya fırlattı. Tribünlerin “Mehmet Başkan buraya üçlü çektir tayfaya” sloganlarını kırmayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kulüp başkanı Rıza Karakaya ve futbolcularla birlikte taraftarlara üçlü çektirdi.
Karşılaşma öncesi ve sonrasında her iki takımın taraftarları herkese örnek olacak davranış sergilediler. Sabah Bodrum Limanında bulunan Tepecik Kafede birlikte kahvaltı yapan Asi Tayfa ve Grup Afyok taraftar grupları karşılaşma sırasında da karşılıklı dostluk tezahüratları yaptılar. Maç bittikten sonrada birbirlerine teşekkür ederek staddan ayrılan her iki takım taraftarları bu davranışlarıyla herkesin takdirini kazandı.
Stad: Bodrum Şehir Stadı
Hakemler: Kadir Özgöde, Hasan Hüseyin Sivri, Aykut Alptekin, Uğur Kuşcu
B.B. Bodrumspor : 45 Taner Tamince***, 99 Süleyman Görgün ****, 17 Tolga Deniz****, 3 Nizamettin Yaşar ****, 7 Onur Algül (DK80)***, 4 Erkan Değişmez****, 61 Gökay Yiğit (DK 85)****, 18 Metin Telle(DK 90)*****, 5 Agah Oktay Yılmaz ****(KK DK 83), 77 Mehmet Selçuk Adaş****, 68 Burak Emre Kayan ****
Yedekler: 71 Muhlis Can Yakut, 9 Yasin Ayaklı ( dk80)***, 95 Emre Karayılgın (dk85) ***, 96 Ferit Gülistan, 94 Celal Dumanlı (dk 90) ***, 10 Ebubekir Eroğlu, 14 Ersen Savaş
Afjet Afyonspor: 12 Ugur Köprülü**, 2 Yücel Pamuk **, 3 Ali Ertekin ***, 4 Varol Kamsız**, 5 Onur kara ***, 6 Ömer Çelik***, 7 Mustafa Yıldırım**(dk65), 8 Onur Güdül**, 9 Ferdi Kösem****, 10 Çoşkun Korkmaz***, 17 Deniz Sert ****
Yedekler: 1 Önder Tiryaki, 13 Yunus Karabacak, 14 Aykut Demirtaş, 15 Hakan Demir (dk65)** , 16 Sercan Gerenkaya, 11 Abdilkadir Yalman