TOKAT'ta yaklaşık 2 yıl önce kusma ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ancak rahatsızlığına teşhis konulamaması sonrası 90 kilodan 45 kiloya düşen 50 yaşındaki Vahit Aktaş, hayatını kaybetti.
Kent merkezi, Gülbahar Hatun Mahallesi'nde oturan evli ve 1 çocuk babası Vahit Aktaş, 2 yıl önce kusma ve baş ağrısı şikayetiyle Tokat Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan ilk tedavi ardından Aktaş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tedavi sonrası Aktaş'ın 'malignite' (kansere yol açan kötü huylu tümör) şüphesi ile incelemesi yapıldı. Fakat Aktaş'ın yapılan tetkikler sonrası karaciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı tespit edildi. Ardından Aktaş, önce Sivas Numune Hastanesi'ne ardından Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) başvurdu. Fakat Aktaş, burada yapılan tedavilerde sağlığına kavuşamadı. Aktaş bu süre içerisinde sürekli zayıflayarak 90 kilodan 45 kiloya düştü.
AKCİĞER KANSERİ VE BEYNİNDE TÜMÖR TESPİT EDİLDİ
Rahatsızlığı öncesi oto sanayi sitesinde kaportacı olarak çalışan Vahit Aktaş, yaklaşık 1.5 ay önce evde rahatsızlanınca Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan incelemede Aktaş'ın akciğer kanseri olduğu ve beyninde tümör bulunduğu tespit edildi. Beynindeki tümör nedeniyle ameliyata alınan Aktaş, operasyon sonrası taburcu edildi. Ancak evinde yeniden rahatsızlanan Vahit Aktaş, kaldırıldığını aynı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen dün hayatını kaybetti. Aktaş'ın cenazesi il merkezinde toprağa verildi.
"ÇARE BULSUNLAR" DEMİŞTİ
Yaklaşık 4 ay önce gazetecilere açıklama yapan Aktaş, "90 kilodan her gün 50, 100 gram kilo vere vere 45 kiloya düştüm. Allah rızası için hastalığıma bir tanı konsun. Beni iyileştirsinler, çalışıyım, emekli olayım. Ya da bir tanı koysunlar malulen emekli olayım, evimi geçindireyim" demişti.

FOTOĞRAFLI