Orman İşletme Müdürlüğü’nün ağaçlandırma alanında yapılan etkinliğe Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Samsun Orman İşletme Müdürü Halil Oflu, Canik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kaplan, Samsun Özel Eğitim İş Uygulama Müdürü Hüseyin Yoldaş, okul müdürleri, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri, öğretmenleri ve velileri katıldı. Kaymakam İlhan Turgut ve beraberindeki katılımcılar özel eğitim gereksinimi bulunan öğrenciler ile fidan dikti.

Okul Müdürü Hüseyin Yoldaş, orta/ağır ve otistik öğrencilere 3. kademe eğitim verilen okulda 160 öğrencinin kayıtlı olduğunu, okulun 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başı itibariyle Canik ilçesinde hizmet vermeye başladığını belirtti. Öğrencilerin sosyalleşmesinin önemi belirten Hüseyin Yoldaş, öğrenci ve velilerine yönelik etkinliklerin sürdürüleceğini ifade etti. Yoldaş, 2 Nisan tarihinin tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ’Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildiğini ve 2 Nisan’da başlayan ’Otizm Farkındalık Ayı’ içerisinde otizm konusunda toplumda farkındalık oluşturma amacıyla öğrenciler ve aileleriyle fidan dikme etkinliğinin yapıldığını açıkladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, otizmde eğitimin önemini vurguladı. Otizmin erken tanının ve ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesinin önemini belirten Uzunlar, yapılan bu etkinlikle öğrenci ve ailelerinin sosyalleşmesi ve toplumda bilinçlenmenin artırılması adına faydalı olacağını dile getirdi.

Samsun Orman İşletme Müdürü Halil Oflu, Orman İşletme Müdürlüğü olarak Samsun’da 500 hektarlık bir alanda ağaçlandırma çalışması yapılacağını vurguladı. Oflu, yapılan bu etkinliklerle birlikte toplumda ağaç dikme konusunda bilinçlendirmenin artacağını kaydetti.

Canik Kaymakamı İlhan Turgut ise Orman İşletme Müdürlüğü’nün yaptığı ağaçlandırma çalışmalarının çok önemli olduğunu, bu çalışmalara bireysel olarak destek vermeleri gerektiğini söyledi. Her bireyin yılda 10 fidan dikmesiyle ağaçlandırma çalışmalarının katlanarak daha artacağını belirten Turgut, ‘Otizm Farkındalık Ayı’ kapsamında yapılan bu etkinliğin öğrencilerin toplumsal yaşam becerileri kazanmalarına katkı yapacağını bildirdi. Kaymakam Turgut, otizmin eksiklik değil faklılık olduğunu ve otizmde bilinen tek tedavisinin de eğitim olduğunu sözlerine ekledi.
Fidan dikme etkinliği piknikle sonlandırıldı.