İSTANBUL,() Dice Kayek, D-Hotels and Resorts sponsorluğunda 05-09 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Paris Haute Couture Sonbahar/Kış 2015 Moda Haftası kapsamında üçüncü haute couture koleksiyonunu 6 Temmuz Pazartesi günü; Louvre Sarayı’nda bulunan Fransa’nın en önemli tasarım müzesi “Musée des Arts Décoratifs” de sunuyor.

“Nocturne 54” adlı koleksiyon, eski zamanlardakı şıklığa olan özlemi tasarıma döküyor.
Ilhamını 1970’lerin sonu, 1980’lerin başındaki eğlenceli ve çılgın sanat dünyasının şaşalı ve elegan yaşam tarzı ile birleşiminden alan “Nocturne 54”, ismini Norveçli kompozitor Edvard Grieg’in Nocturne 54 başlıklı piyano sonatından alıyor.

Moda, sanat, müzik, sinema ve edebiyat dünyasının göz çarpıcı aynı zamanda da çaba gerektirmeyen şıklığı tasarım, işleme ve el becerisi ile 27 parçadan oluşan Couture koleksiyonuna yansıyor.
Her biri bölgenin incisi olan D-Hotels and Resorts bünyesinde bulunan otellerin de sunduğu eşsiz deneyimler gibi haute couture koleksiyonlarının en önemli kurallarından biri olan el işçiliği hemen hemen tüm parçalarda kullanılıyor. Moda trendlerine hakim olan, kişisel dokunuşlardan uzak çizgilere karşı yaratılmış bu koleksiyon bünyesinde; katlama, drape, pilise, işleme ve kırma gibi elde yapılan couture teknikleri barındırıyor.
Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol ve Roy Lichtenstein gibi sanatçıların yaşam ve işlerinden de esinlenilen koleksiyonun özünü, erkek smokinlerinden ilham alan takımlar, sofistike ‘constructive’ (yapısal) işlemeli elbiseler ve kristallerle bezenmiş ayakkabılar oluşturuyor. Bu defiledeki kıyafet ve ayakkabıların en çarpıcı detayları ise Swarovski’nin özel kesim kristalleri ile gerçekleştirilen işlemeler.
Dice Kayek’in yeni Sonbahar / Kış Couture koleksiyonu lüksün eşsiz tatlarını birçok açıdan birleştirecek: D-Hotels and Resorts sponsorluğunda gerçekleşecek defilede el işçiliği ile hazırlanan yeni “lüks konsepti” kendini haute couturede tanımlarken; her biri tarih ve mitolojinin, doğanın güzelliği ile inanılmaz bir uyum içinde konumlanan Türkiye’de D-Hotel Maris, D-Resort Göcek, Maçakızı ve Argos in Cappadocia, Italya’da Capri Palace Hotel & Spa ve Hırvatistan’da Villa Dubrovnik olmak üzere lüks oteller koleksiyonu herkesin bir parçası olmak isteyeceği ruhsal ve bedensel bir deneyim sunacak.