Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt Yeşil Konak öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenledikleri bir programda Kur’an-Kerim ve ilahiler okudu.
Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt Yeşil Konak’ta gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan yardımcıları, Birim müdürleri, Topsöğüt Mahallesi Muhtarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Topsöğüt Yeşil Konak öğrencileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, ilahi ve şiirlerle başlayan etkinlikte Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hz. Muhammed (S.A.V) yüce ahlakını anlatan “O’nu Yaşamak” adlı kitabı vatandaşlara hediye etti.
Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, alemlerin efendisi Hz. Muhammed’i en iyi şekilde anlamak adına düzenlenen etkinlikten dolayı Topsöğüt Yeşil Konak öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.
Konuşmasında Hz. Muhammed (S.A.V)’in insanlık için en güzel örnek olduğunu vurgulayan Başkan Polat, şöyle konuştu: “Topsöğüt Yeşil Konak öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi böylesine güzel bir etkinlik düzenledikleri için yürekten kutluyorum. Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle çeşitli etkinliklerle Alemlerin Efendisi olan Hz. Muhammed’ (S.A.V) anlamaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimizi çok iyi tanımamız ve anlamamız lazım. Alemlerin Efendisini iyi anlamaz ve öğrenmezsek, komşuluk ilişkilerini, fakir fukaraya yaklaşımını, kötü olaylar karşısında sabrını ve metanetini bilmesek örnek almamız mümkün mü? Peygamber Efendimizin doğumu, çocukluğu, gençliği, Peygamberliği ve ölümü bize ibret ve ders veriyor, özellikle annelerimizden rica ediyorum çocuklarımıza Peygamber Efendimizi iyi öğretelim ve anlatalım”
Hz. Muhammed’in hayatını ve yüce ahlakını anlatan “Onu Yaşamak” adlı kitabı vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.