Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Denizlililer Derneği (BUDENDER) işbirliği ile ilk kez Bursa’da "BUDENDER Kültür Şenliği" düzenlendi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Bursa’daki Denizlililerin dayanışmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Bursa Denizlililer Derneği (BUDENDER), işbirliğinde ilk kez "BUDENDER Kültür Şenliği" düzenlendi. Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve sunuculuğunu Devlet Sanatçısı Nalan Höke’nin yaptığı programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Bursa’da yaşayan çok sayıda Denizlili katıldı.
BUDENDER Başkanı Veli Öztürk, Bursa’nın yurt içindeki ilk kardeş şehrinin 1986 yılından beri Denizli olduğunu hatırlatarak, "Sivil toplum örgütlerinin günümüzdeki önemi bilinmektedir. Bu nedenle Bursa’daki hemşehrilerimizle birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma olgusunun sağlanması amacıyla derneğimiz faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimizin etkinlikleri sizlerin destekleri ve katılımlarıyla devam edecektir" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, BUDENDER’in talebi ile bu gecenin düzenlendiğini belirterek, salon desteği veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Gökoğlan, "Biz ayrıca kardeş şehiriz. Buradaki amaç kalplerimizin beraber olması, beraber atması. Bu gece fikri ortaya çıktığında Başkanımız Osman Zolan’ın talimatıyla Denizli’den buraya ekibimizle beraber geldik. Yüreklerimiz, kalplerimiz yan yana geldi" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Yeşim Dağlı, türküleriyle Denizlilileri coşturdu. Gecede ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları topluluğu da bir gösteri sundu. Şenlik kapsamında BUDENDER tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Denizli Fotoğraf Sergisi" de açıldı.