Sosyal ve kültürel projelerin Antalya’da öncülüğünü yapan Konyaaltı Belediyesi, yeni bir projeyi hayata geçirdi. Konyaaltı Belediyesi, “Kentlilik bilincini oluşturmak” adına başlattığı proje kapsamında, 65 yaş üstü vatandaşları Antalya’nın tarihi ve turistik mekanlarına geziye götürdü.
Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen gezi ile 65 yaş üstü 45 vatandaş, belki de hiç gitme fırsatı bulamadıkları mekanları gezip gördü. Gezi otobüsü ilk olarak Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’na hareket etti. 65 yaş üstü vatandaşlar, bir turist rehberi ve sağlık görevlisi eşliğinde zaman zaman muhteşem konserlere ev sahipliği yapan Aspendos Antik Tiyatrosu’nu gezdi. Gezi heyeti ardından Antalya’nın en popüler tarihi ve turistik mekanları arasında yer alan Side Antik Kent ve Manavgat Şelalesi’ni ziyaret etti. Gezi heyeti tarihi mekanlarda sık sık fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi.
“BÜYÜKLERİMİZE FARKLI BİR ATMOSFER SUNDUK”
Yaşamları boyunca tarihi mekan ya da turistik alanları hiç gezme fırsatı bulamamış onlarca insan olduğunu ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu düşünceden yola çıkarak Konyaaltı’nda ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlar için gezi düzenlediklerini söyledi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Projeyle üzerimizde büyük emekleri olan değerli büyüklerimize farklı bir atmosfer sunduk. Onları Antalya’nın tarihi mekanlarıyla buluşturduk” diye konuştu.