Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, METAB olarak bu yıl ilk defa Silifke ilçesi kıyılarında yapılacak olan su altı araştırma çalışmalarına katkı sağlayacaklarını bildirdi.
Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği’nin (METAB) Encümen Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve METAB Başkanı Kocamaz başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, turizmci Mustafa Kale, Silifke Belediyesi Meclis Üyesi Mevci Aslan, METAB’tan Hasan Gökbel ve METAB encümen üyeleri katıldı.
Başkan Kocamaz, toplantıda yaptığı konuşmada, METAB olarak önceliklerinin, Mersin’de turizm merkezi ilan edilen alanların plan çalışmalarını tamamlamak olduğunu belirtti. Kocamaz, “Bunun yanı sıra bütçemiz doğrultusunda, Mersin’de turizmin geliştirilmesi ve kentin tanıtımının yapılmasına destek vermeye devam edeceğiz. Geçen dönem destek verdiğimiz kazı çalışmalarının yanı sıra bu yıl ilk defa Silifke ilçesi kıyılarında yapılacak olan su altı araştırma çalışmalarına da katkı sağlayacağız” dedi.
Toplantıda, Anamur Köşekbükü Mağarası’nın turizme kazandırılması, Tekno Mersin Projesi, il genelinde devam eden kazı çalışmaları, bu yıl ilk defa yapılması planlanan su altı araştırma çalışmalarına katkı sağlanması ve planlama çalışmaları devam eden turizm merkezlerinin son durumları ele alındı.