YILIN DİRENEN BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ VERİLDİ 
4 ay 10 gün sonra tahliye olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye, İzmir Barosu'nda düzenlenen törenle 'Yılın direnen bilim insanı' ödülü verildi. İzmir Barosu'nda düzenlenen ödül törenine, sivil toplum kuruluşları, öğretim üyeleri, Baro Başkanı Aydın Özcan, Prof. Dr. Rennan Pekünlü ve çok sayıda İzmirli katıldı. Baro Başkanı Aydın Özcan, tarihi bir gün yaşadıklarına değindi. Başkan Özcan, "Rennan Pekünlü hoca tekrar aramızda. İzmir Barosu Cumhuriyet'in temel değerine, ülkemizin üniter yapısına bağlı bir barodur. Bu bağlamda üzerine düşeni her zaman yapmıştır, yapmaya devam edecektir. Son dönemde yalnızca Rennan hocaya yönelik değil bir çok hukuksuzluk söz konusu oldu. İç güvenlik paketi de bunlardan biriydi. Bir çok eylemle bu paketin yasalaşmaması için çaba harcadık, ama başarılı olamadık. İç güvenlik paketinin bizim de karşı olduğumuz önemli maddeleri yasalaştı, ama barolar olarak, karşı çıkmamızı sürdürdük. 11 Nisan'da yaklaşık 20 bin kişiyle İzmir'de hukuksuzluğa 'Hayır' dedik ve Türkiye'ye bir mesaj yayınladık. Bu hukuksuzluğun devam etmesi durumunda da eylemlerimizi yapmaya devam edeceğimizi belirttik. Rennan hocamızın verdiği mücadeleyi kutluyorum. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını korumak için bedel ödedi, özgürlüğünden oldu ama ben kendisini kutluyorum. Mücadelemiz devam edecek ve inanıyorum ki bunu kazanacağız" dedi. 
ZİHİNSEL ANLAMDA ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ÖDÜN VERMEDİ 
Ege Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (EGÖDER) Başkanı Prof. Dr. Can Ceylan, EGEDÖR'in 8. üniversite kurultayına katılan üyelerin oybirliğiyle 'Yılın direnen bilim insanı' ödülünün Prof. Dr. Pekünlü'ye verilmesine karar kıldıklarını dile getirdi. Rennan hocanın 7 Mayıs'ta bir davası daha olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ceylan, salondakileri, İzmir Adliyesi'nde saat 14.00'te görülecek olan bu davayı izlemeye davet etti. Konuşmasının ardından kürsüye Prof. Dr. Pekünlü'yü davet eden Prof. Dr. Ceylan, ödülünü Pekünlü'ye verdi. 
LAİKLİK BÜYÜYEREK ORTADAN KALKACAK 
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü eski öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü de konuşmasında, “Bir şey büyüyerek ortadan kalkabilir mi? Karl Max'ın ünlü saptamasıdır. Sosyalist aşamadan Komünist aşamaya geçinceye kadar, devlet ortadan büyüyerek kalkacak. Bunun anlamı şu; Devlet bütün işlevini yerine getiren insanlar olduğu zaman toplumsal sorumluluğu benimsedikleri zaman devlet ortadan kalkacak. Ben de bu mücadeleye başladığım zaman önce kendim de 'Benimki acaba bireysel bir kaygı mı?' diyordum. Ama bugün bakıyorum bu nitelik laiklik ilkesini benimseme, laiklik ilkesi adı altındaki nitelik niceliğe dönüştü. Dalga dalga oluşup buralara geldiniz. Sizlerle inanıyorum ki laiklik ilkesi ortadan kalkacak, ama büyüyerek ortadan kalkacak. Toplumun tüm bireyleri bunu benimseyecek, sayenizde ve ortadan kalkacak. O günlere bence çok yakınız. Bu arada, bireysel olsun dernek olsun tüm birey ve derneklere teşekkür ediyorum. Kişi hissettiği kadar genç ve ya yaşlıdır. Ben kendimi genç hissediyorum o nedenle TGB'ye (Türkiye Genlik Birliği) üye olmak istiyorum. 2012 yılı temmuz ayında emekliye ayrıldım, o nedenle bilimsel çalışmalarımı dışarıdan yürütüyorum. Psikolojik baskı hissetmiyorum, çünkü bu işe girerken başıma gelecekleri tahmin ediyordum. Bundan sonra da o şekilde devam edeceğim" diye konuştu. Pekünlü'nün konuşmasının ardından tören sona erdi. 

FOTOĞRAFLI