Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bir milletin, bir toplumun yeniden doğuşunu temsil eden İstiklal Marşı, aynı zamanda ülkemizin bağımsızlığının ve egemenliğinin adı olmuştur." dedi.
Yunusemre Belediyesi ve 8 Eylül İlkokulu tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 94. yılı etkinliği Yunusemre Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve Şule Uygur ile Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Ümit Atman, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyeleri ve 8 Eylül İlkokulu okul yöneticileri katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla ile başlayan etkinlikte 8 Eylül İlkokulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı ile ilgili şiir ve makaleler okundu. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen İstiklal Marşı dönemi ile ilgili tiyatro gösterimi ise izleyenleri duygulandırırken, Yunusemre Belediyesi personeli Gülşah Eroğlu ise, ‘Bir İstiklal Marşı daha yazılmayacak’ isimli şiiri okudu.
Etkinlikte konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İstiklal Marşı’nın bir toplumun yeniden doğuşunu temsil ettiğini kaydetti.
Başkan Çerçi, başta milli şair Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bütün şehitleri rahmet ile andıklarını vurgulayarak, “İstiklal Marşı bir milletin bir toplumun yeniden doğuşunu temsil etmektedir. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ülkemize milletimize cenab-ı hak bir daha bu acıları yaşattırmasın. O yıllarda 10 yıl içerisinde o dönemde 2,5 milyon şehit verildi. Allah hepsine rahmet etsin. İstiklal Marşı bir ülkenin bağımsızlığının egemenliğinin adı olmuş oluyor. Millet olarak yeniden bir devlet kurduk. Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarının hepsinden Allah razı olsun. Bu tarihi bilgileri nereden gelip nereye gittiğimizi çocuklarımıza anlatmamız gerekir. Merhum Akif’i nesillerimize iyi anlatmalıyız. Akif’i iyi bir şekilde anlatabilmemiz için de onu yaşamalıyız. Şunu unutmayalım ki Akif’i anlamak demek onu yaşamak demektir." diye konuştu.
Son yıllarda ülkemizin büyük atılımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Çerçi konuşmasını şöyle tamamladı:
"Hamdolsun ki ülkemiz son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdi. Geçmişimizden ders alarak ileriye doğru bakmamız gerekir. Güçlü millet hayalini gerçekleştirmek için bilinçli bir nesil yetiştirmemiz gerekir. Başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ile anıyor. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Programın sonunda İstiklal Marşı ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ayrıca programda emeği geçen öğrencilere teşekkür belgesi verildi.