Eskişehir Tabip Odası tarafından İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında Özgecan cinayetine tepki gösterildi.
Eskişehir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. F. Tansu Sakarya, Özgecan’ın katledilmesinin, Türkiye’de giderek büyüyen bir sorun olan ‘cinsiyetçi politikaları’ bir kez daha göz ölüne koyduğunu söyledi. Bu saldırının, bir kişiye ‘kadın olmaktan dolayı’ yapılan bir saldırı olmasının yanında Türkiye’de bir kadının kamusal alanda var olması, yolculuk etmesi hakkına bir saldırı olduğunu ifade eden Sakarya, bu anlamda bireysel değil giderek büyüyen toplumsal bir sorunun göstergesi olduğunu kaydetti. Tansu Sakarya, “Bu kadın katliamında, yasaları uygulamayan, cezai indirimler için mazeret arayan, tecavüze uğrayanı ‘psikolojik olarak etkilenmemiştir’ diyen, çocukların tecavüzlerine ‘kendisinin isteği ile olmuştur’ diyebilen herkesin payı vardır” diye konuştu.
Sakarya, Türk Tabipleri Birliği olarak bu acı olayı, devlet kademelerinden yükselen eril ve cinsiyetçi söylemlerin toplumda en uç noktada karşılık bulması olarak değerlendirdiklerini belirtti.