23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri bir günlüğüne Ardahan Üniversitesi’nin temsili rektörü oldu. Ziyarette öğrencilere ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez ile Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık eşlik etti. Rektörlük makamına oturan öğrenciler ARÜ hakkında bilgiler alıp gelecekte rektörlük gibi üst düzey makamlarda görev aldıklarında yapacakları projeleri anlattı.
Ziyarette koltuğa temsilen ilk olarak Dilara Bilgin oturdu. Bilgin’e Rektör yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez tarafından Ardahan Üniversitesi hakkında bilgiler verildi. Prof. Dr. Söylemez’in “Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız kimlerdir?” sorularına Bilgin’in doğru cevaplamasının ardından Prof. Dr. Söylemez, “Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız aynı zamanda profesördür. Sen de üniversite okursan, gerekli eğitimleri alırsan başbakan da olabilirsin, bakan da olabilirsin… Hatta Cumhurbaşkanı bile olabilirsin.” dedi. Bilgin ileride rektör olması durumunda sinema salonu yaptırmayı istediğini söyledi.
Rektörlük koltuğuna temsili olarak oturan ikinci öğrenci Taha Atlas Başlı oldu. Başlı, gelecekte rektör olduğu zaman çocukların rahat bir şekilde oynayabilmesi için park yaptırmayı istediğini belirtti. Rektörlük koltuğuna temsilen oturan Zehra Karabacak ise, gelecekte rektör olması durumunda kütüphanelerin sayını arttırmayı ve daha çok kitabı öğrenciler ile buluşturmayı istediğini ifade etti. Koltuğa oturan Cemre Kaya ve sonrasında ise Eftelya Beril Şahin oturdu. Şahin hayalinin dünyayı dolaşıp yeni insanlar ile tanışmak olduğunu belirtti.
Öğrenciler ziyaretin devamında Rektör Yardımcıları ile sohbet edip Ardahan Üniversitesi ve Yenisey Yerleşkesi hakkında bilgiler aldı.