Manisa’nın Turgutlu ilçesinde etkili olan yağışlar Gediz Nehri’nin taşmasına neden oldu. Çok sayıda kümes hayvanı telef olurken, 70’e yakın çiftlik sular altında kaldı.
Turgutlu ovasında çok sayıda üretici yaşanan taşkın sonucu zarar görürken, Turgutlu ovası Gediz mevkiinde içerisinde bir aile ve 70 adet büyükbaş hayvanın bulunduğu Hasan Doğru’ya ait dam sular altında kaldı. Hayvanlarının zarar görmemesi için saatlerce çözüm arayan Doğru’nun yardımına Turgutlu İtfaiyesi yetişirken, itfaiye amirliğinin Zodyak botu ile mahsur kalan hayvanlara ancak yem taşınabildi. Manisa bölgesinde kurtarma çalışmalarında olduğu öğrenilen AFAD ise bölgeye intikal edemedi.
Aile yakınları, itfaiye erleri ve belediye çalışanlarının yardımıyla hayvanlarını kurtarmaya çalışan Hasan Doğru, “Bize kim yardım edecek bu durumdan kim kurtaracak” diye tepki gösterdi.
Bölgede yüzlerce dönüm arazi alanı da sular altında kaldı. Lahana tarlaları sular altında kalırken üreticinin ciddi maddi kayıp yaşadığı öğrenildi. 20 bin üzerinde kümes hayvanın telef olduğu ve bölgede 70’e yakın besi çiftliğinin sular altında kaldığı öğrenildi.