Gümüşhane İl Genel Meclisi bünyesinde oluşturulan Denetleme Komisyonu İl Özel İdaresinde yaptığı 2 aylık denetimi tamamladı. Toplantıda ayrıca il genelindeki tarihi konakların turizme kazandırılması için Özel İdare’ye yetki verildi.
İl Genel Meclisi’nin devam eden Nisan ayı toplantılarının bugün ki oturumunda Denetleme Komisyonu başkanı Hüseyin Bedir, 2 aylık komisyon çalışmalarıyla ilgili hazırladıkları raporu meclise sundu.
Bedir, 5302 sayılı Özel İdare kanununun 17.maddesi gereğince kuruma ait iş ve işlemler ile 2014 yılındaki gelir ve giderleri ile hesap işlemlerinin gizli oyla seçilen Zülfikar Bal, Fikret Akan, Hayati Topçu ve Mustafa Adil Gürses’ten oluşan komisyon tarafından denetlendiğini söyledi.
Encümen, İl Genel Meclisi, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Tarım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün denetlendiğini kaydeden Bedir, denetimlerde tüm iş ve işlemlerin ilgili tüm kanunlara uygun olarak gerçekleştiğini tespit ettiklerini dile getirdi.
TARİHİ KONAKLARIN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN MECLİS ÖZEL İDARE’YE YETKİ VERDİ
Toplantıda daha sonra il genelinde bulunan tarihi konakların korunması amacıyla İl Özel İdaresi tarafından satın alınması hakkındaki teklif maddesi görüşüldü.
Konuyla ilgili Meclis üyelerini bilgilendiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, tüm ilçelerde bulunan koruma altındaki tescilli kültürel varlıkların turizme kazandırılması için bir çalışma yaptıklarını, bu bağlamda bu tür binaların tespit edilerek hukuki problemleri olmayan, satın alınabilecek konumdaki binaları hem tarihi mirasın korunması anlamında hem de turizme kazandırılması amacıyla satın alma yoluna gideceklerini belirtti.
İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar da planlanan çalışma ile hem tarihi binaların ayağa kalkacağını, hem de devam eden hibe projelerinden faydalanabilmek için bu satın almalara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Daha sonra yapılan oylamada mevcudun oy birliği ile İl Özel İdaresi ve İl Encümenine satın alma ve diğer iş ve işlemleri yürütme noktasında yetki verildi.