MÜSİAD Zonguldak Şubesinin BEÜ Rektörü Özer’i ziyaretinde ortak yapılabilecek projeler konuşuldu. Rektör Özer, “Sanayi kuruluşlarına her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesi, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Celal Kazancı, Faruk Mercimek, Hakan Küçük, Mehmet Gök, Osman Sayılı hazır bulundu.
Bülent Ecevit Üniversitesi’nin artan oranda sanayi kuruluşlarına desteğinden takdirle söz eden MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, üniversitenin Zonguldak sanayicileri için adeta AR-GE laboratuvarı gibi çalıştığını kaydederek, ortak çalışmaların artması gerektiğini söyledi.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren BEÜ Rektörü Özer de, Zonguldak için çalışan ve üreten sanayicilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üniversite olarak, akademisyenlerimizin sanayi ile alakalı sorunlara çözüm bulmaları ya da yeni çalışmalar için alanda araştırmalar yapmaları üniversite için de önemli bir fırsat sunmaktadır. Akademik çalışmaların kampüs sınırlarında kalmayarak Zonguldak’a ve bölgeye fayda sağlayacak seviyede olması mutluluk vericidir. Sanayi kuruluşlarına Zonguldak’ın gelişmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazırız.”