Bingöl Üniversitesi’nin fiziki altyapısını tamamlandığını ve son derece donanımlı laboratuvara sahip olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Atalan, kalitenin yayın ve projelerle ortaya çıkacağını ifade ederek, akademisyenlerin proje konusunda üretken olmaları gerektiğini vurguladı.
Bingöl Üniversitesi, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından rektörlük konferans salonunda akademisyenlere yönelik proje döngüsü ve proje sunulan kurumlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından proje, proje döngüsü, proje sunulan kurum ve kuruluşlar ile ilgili üniversite fen, sağlık ve mühendislik alanlarındaki akademik personele yönelik bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü. Üniversite rektörlük konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, Genç MYO Müdürü Doç. Dr. Alaattin Yüksel, Üniversite Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Baydaş, Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aydın Şükrü Bengü ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Baydaş, proje, proje döngüsü, proje sunulan kurum ve kuruluşlarla ilgili slayt eşliğinde sunum yaptı. Baydaş’tan sonra konuşan Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aydın Şükrü Bengü, merkezi laboratuvarda bulunan cihazlar ve bu cihazların teknik özelliklerini anlattı.
Son olarak kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, akademisyenlere hitaben yaptığı konuşmada, akademisyenlerin proje konusunda üretken olmaları gerektiğini vurguladı. Yapılan her proje çalışmasının akademisyenlerin konumunu arttırmanın yanı sıra insanlığa getirdiği faydaya değinen Prof. Dr. Atalan, "Yeni bir üniversite olmamıza rağmen son derece donanımlı bir laboratuvarımız var. Akademisyenlerimizin bu laboratuvarımızdan olabildiğince faydalanmaları gerekiyor. Üniversitemiz artık fiziksel yapısını tamamladı. Kalite ise yayın ve projelerle ortaya çıkar. Size de bunları gerçekleştirmek kalıyor" dedi.