AK Parti Konya İl Gençlik Kolları, Sultan II. Abdülhamid Han’ın vefatının yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.
Mevlana Meydanı’nda gerçekleşen programa, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları üyeleri katıldı.
AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Selman Özboyacı, yaptığı açıklamada Sultan Abdülhamid Han’ın vefatının 97. yıldönümünde anmak üzere toplandıklarını belirterek, “Devlet adamlığının münevver bir timsali olan Sultan Abdülhamid Han, hayatı, idareciliği ve siyaset üstü kişiliği ve yaşadıklarını ile günümüze ışık tutmaktadır. Tam muttaki bir dindar Müslüman olan Sultan Abdülhamid, her şeyden evvel bir kul olduğu gerçeğini kendisine rehber edinmiş be bu çerçevede hareket ederek devletini ve milletini sevk ve idare etmiştir. Sultan Abdülhamid’i anlamak ön görülü olmaktır. Sultan Abdülhamid’i anlamak vatan topraklarını sadece savaşla kazanılıp savaşla kaybedilmeyeceğini anlamaktır. Sultan Abdülhamid’i anlamak ümmet olmaktır. Atamızı yaşadığımız süre boyunca saygıyla anmak, bugün yaşanan Filistin’deki zulmü sonlandırmak, onun şahsına verilebilecek en büyük hediyedir” dedi.
Osmanlı Padişahları içinde en farklısının Sultan Abdülhamid Han olduğunu ifade eden Özboyacı, “Sultan Abdülhamid Han projeleri, izlediği siyaset anlayışı ve ortaya koyduğu politikaları ile tıpkı bugün gibi dahili ve harici saldırı ve ihanetlere maruz kalmış bir cihan lideridir. Belki de memleketimizin 100 sene geri kalması Sultan Abdülhamid Han şahsında vatanına ihanet edenler nedeniyledir. Günümüzde yaşadıklarımız, 100 sene önce cihan padişahının yaşadıklarını ve uğradığı ihanetin aynı eller tarafından benzer kuklalar vasıtasıyla yeniden sahneye konulması değildir de nedir?” diye konuştu.
Konuşmanın ardından grup tekbir getirerek Kapu Camii’ne doğru yürüyüş gerçekleştirdi.