Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Hamzadere Barajı’na ait kanalların inşaatında meydana gelen göçükten 3 işçinin kurtarıldığını, göçük altında kalan Veli Gök’ten ise ümidin kesildiğini söyledi.
Vali Dursun Ali Şahin, Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyünde Hamzadere Barajı’na ait sulama kanallarının inşaatında toprak kayması sonucu meydana gelen göçükle ilgili yaptığı açıklamada, "Son aldığım bilgiye göre, göçük altında şu anda bir kişi kaldı. Sanıyorum ondan ümit kesildi tahmin ediyorum. Bir saat kadar önce kurtarılan kişi şu anda yoğun bakımda ve durumu ağır. Daha önce kurtarılan diğer bir kişi de şu anda Keşan’da hastanede. Zaten bir kişi de kaçarak kurtulmuştu. Şuan da bir kişini kurtarma çalışmaları devam ediyor. Edirne ve Tekirdağ’dan kurtarma ekipleri bölgede bulunuyor. Ayrıca Keşan itfaiyesinden de yardım aldık. Çalışmalar şu anda devam ediyor. Bitince ayrıca bilgilendirmeyi yapacağız. Göçük, bölgede yaşanan taşkınlarda meydana gelen yarıkların onarımı sırasında meydana geliyor" dedi.
Öte yandan Meriç Nehri’nde öğle saatlerinde bulunan erkek cesedi ile ilgili de konuşan Vali Şahin, erkek cesedin kimliğini tespit etmek için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini sözlerine ekledi.
GÖÇÜK ALANINDA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Yapıldak köyünde Hamzadere Barajı’na ait sulama kanallarının inşaatında toprak kayması sonucu göçük altında kalan 4 işçiden 3’ü kurtarılırken 1 işçinin arama çalışmalarına devam ediliyor. Bölgede yapılan arama, kurtarma çalışmaları için Jandarma’ya bağlı iz takip köpeklerinin de katıldığı bildirildi. Kurtarılan 3 işçiden Eyüp Çatalbaş’ın durumunun ağır olduğu diğer iki işçi İlker Karagedik ve Mehmet Taneli’nin ise genel durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Göçük altında kalan Veli Gök’ü ise arama çalışmaları bölgede sürüyor.