Hümeyra PARDELİ / ERZURUM, () - EERZİNCANLI İsmail İçer, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde oğlundan alınan karaciğerle hayata tutundu. Oğlu Ömer Faruk İçer'in karaciğerinin kendisine 'can' olduğunu söyleyen İsmail İçer, çok mutlu olduğunu söyledi.
Evli 3 çocuk babası 66 yaşındaki İsmail İçer'in 35 yıl önce geçirdiği sarılık sonraki yıllarda siroza dönüştü. Son bir yıldır da sirozla birlikte karaciğerinde tümör oluşan İsmail İçer, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Çocuklarının en küçüğü olan Ömer Faruk İçer'in dokusu uyumlu çıkınca İsmail İçer, Prof. Dr. Gürkan Öztürk ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Ömer Faruk, hiç düşünmeden babası için ameliyat masasına yatarak karaciğerinden parça verdi. Prof. Dr. Gürkan Öztürk ve ekibi 8 saat süren ameliyatla oğuldan alınan karaciğer parçasını babaya nakletti. Evlat ciğeri ile 'can' bulan İsmail İçer, " Evladımın sayesinde hastalıktan kurtuldum. Çocuğuma ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlara çok teşekkür ediyorum" dedi.
'BABAM İÇİN CANIMI BİLE VERİRİM'
Babasının yeniden yaşama tutunması için hiç düşünmeden karaciğerini veren 2 çocuk babası, 35 yaşındaki Ömer Faruk İçer de duygularını şöyle dile getirdi:
"Babam önce sarılık geçirdi daha sonra karaciğeri rahatsızlandı. Bu karaciğer hastalığı sinsi bir hastalık, son evresine gelmiş hiç haberimiz yok. Doktorlar son çarenin nakil olduğunu söyledi. Ben de seve seve karaciğerimi verdim. Babama isterse canımı bile veririm. Biz nakil için doktor doktor gezdik. Erzurum'da nakil olacağı hiç aklımıza gelmezdi. Bir hastalık oldu mu insanlar hemen İstanbul'a Ankara 'ya gidiyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde böyle başarılı ameliyatlar oluyormuş." 
'ORGAN BAĞIŞI YETERSİZ'
Baba ve oğlunun sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Gürkan Öztürk  de, organ bağışının ülkede henüz istenilen seviyede olmadığına işaret etti. Kadavradan naklin her zaman daha avantajlı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, vatandaşları organ bağışına davet etti.
FOTOĞRAFLI