Sivas Demir Çelik İşletmeleri Anonim Şirketi’nde (SİDEMİR) çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
Kent meydanında toplanan yaklaşık 300 kişilik işçi grubu, 2008 yılından beri sosyal haklarını ve Kasım ayından itibaren ise maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler taşıdıkları pankartlarla çeşitli sloganlar atarken, fabrikada yaşanan sıkıntılara tepki gösterdi.
İşçiler adına konuşan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, “Yaklaşık 11 yıldır Sivas Demir Çelik Fabrikası’nda çalışan kardeşlerimiz haklarını ve tek sermayesi olan alın terini zamanında ve hakkıyla alamadıklarını bu sebeple çok zor durumda kaldıkları, evlerine ekmek dahi götüremez hale geldikleri görülmektedir. Özellikle fabrikanın son aylarda keyfi çalıştırılmaması ve bu durumda çalışan arkadaşlarımıza hiçbir şekilde ücretlerinin ödenmemiş olması ve yaklaşık 8 aydır toplu iş sözleşmesin taraflarının defalarca bir araya gelmelerine rağmen sürümce de bırakılmışlardır. Artık bu gidişatı arkadaşlarımız kaldıramaz hale gelmiştir. Sonuç ne olursa olsun bu gidişata bir son verme zamanı gelmiştir. Tüm Sivas halkını, sivil toplum örgütlerini, basınımızı, sendikaları, esnaf odalarını, siyasi partileri bu haklı mücadelemize bekliyoruz” dedi.
Polis ekipleri çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık bir saat boyunca kent meydanında eylem yapan işçiler saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuyarak eylemi olaysız bir şekilde bitirdi.