Antalya Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü ve beraberindeki AKBB heyeti, Azerbaycan’da resmi temaslarda ve incelemelerde bulundu.
Heyette birlik meclis üyeleri Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal ile Birlik Genel Sekreteri Hüseyin İnce, Birlik Danışmanı Adlıhan Dere, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanolu yer aldı.
Başkan Tütüncü, ziyaret kapsamında Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun’u makamında ziyaret etti. Tütüncü temaslar kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Devlet Yönetimi Akademisi rektörü Urhan Elekberov’la, TÜRKPA Genel Sekreteri Jandos Asanov ve Bölgesel Meseleler Komitesi Başkanı, meclis üyesi Arif Rehimzade ile görüştü. Hakan Tütüncü Bakü temasları kapsamında son olarak TRT Bakü Temsilciliği’ni de ziyaret etti.
Azerbaycan’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet içinde olduğunu belirten Tütüncü, "Bizim Belediyeler Birliği’mizin en önemli amaçlarından bir tanesi dost ve kardeş olan halklar arasında ilişkileri yerel düzeyde geliştirmeye dönük adımlar atmaktır. Bugün ziyaretimiz tam da bu amaca yönelik bir ziyaret. Azerbaycan ve Türkiye’deki Türkleri yerel düzeyde ilişkiler kurmasını sağlamaya dönük olarak Azerbaycan Belediye’leriyle Türk Belediye’leri arasında bir kardeşlik hukuku tesis etmeye, bunu bir protokole dönüştürmeye dönük çalışmalar yaptık” diye konuştu.
KARŞILIKLI TECRÜBELERİN PAYLAŞILMASI ÇOK ÖNEMLİ
Tütüncü, "Hem tecrübelerin paylaşılması karşılıklı olarak çok önemli. Hem de bunun yanında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması çok önemli. Hem hizmetlerimizin daha kaliteli hale gelmesini sağlayacak, hem de halklarımızın bir birine yakınlaşmasını sağlayacak. İlk etapta Azerbaycan’dan 7 belediye, Akdeniz Belediyeler Birliği’mize bağlı 7 belediyemizle kardeşlik hukuku imzalayacaklar. Önümüzdeki süreçte çeşitli kültür sanat faaliyetleri programlandı. Kültürel sanatsal işbirlikleri niyet kararları alındı. Bunlar çok önemli gelişmelerdi. İnşallah bu gelişmeleri geleceğe dönük olarak sürdürmek, devam ettirmek ve daha iyi bir seviyeye taşımak kararlılığındayız” ifadelerinde bulundu.