Aydın’da, İstiklal Marşı’nın 94. Kabul yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.
Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Erol Ayyıldız, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Emre Furat, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle davetliler katıldı.
Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programında konuşan Okul Müdürü Yücel Gökçayır, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve rahmetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen azmin ve kararlığın sonucunda yazılan İstiklal Marşı’nın tüm dünyaya bir milletin bağımsız mücadelesinin ifadesidir. Millet olarak her alanda kendimizi geliştirmek, barış ve kardeşliğimizi pekiştirerek gelecek nesillerimize güzel bir gelecek bırakmak için İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif Ersoy’u öğrenmemiz ve anlamamız gerekmededir” dedi.
Anma etkinliğinde İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını ezbere okuyan minik öğrenci ilgi odağı oldu. Program, öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi ve okuduğu şiirlerin ardından en güzel İstiklal Marşı’nı okuyan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.