AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, "Vatandaşımızın desteği ile çözüm sürecini de başarıya ulaştıracağız" dedi.
7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürkan, "Bayram Bey ile güzel hizmetlerde bulunduk. Bugün de milletvekili olarak hizmet etmeye karar vermiştir. Bayram bey partimizden aday olmak için Yeşilyurt ilçe başkanlığından ayrıldı. Bayram beyin niyeti hem kendisi hem ailesi hem de ülkemiz açısından hayırlı olur. Bayram beye çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim" dedi.
"HALKIMIZI YENİ ANAYASA İLE BULUŞTURACAĞIZ"
AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın ise, 2015 seçimlerinin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "Türkiye’nin girmiş olduğu bu demokratikleşme sürecinde asıl dönemeç 7 Haziran seçimleri olacaktır. Birinci raunt 2014 ağustos ayında yapılan seçimlerde halkın oyuyla seçilen cumhurbaşkanlığı seçimleriydi. Asıl raunt ise halkın oyuyla oluşmuş bir mecliste, milli iradenin tecellisi olan bir mecliste yeni anayasanın halk ile buluşturulmasıdır. Haziran ayında yapılacak seçimlerde 330 milletvekilini kazandığımız takdirde halkımızı yeni anayasa ile buluşturacağız."
"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ"
Çözüm sürecinin Türkiye”nin demokratikleşme yolunda büyük bir proje olduğunu belirten Taşkın, "Hükümetimizin kararlılığı ve vatandaşımızın desteği ile çözüm sürecini de başarıya ulaştıracağız. Yeni anayasayla birlikte bu memlekete irade sistemindeki değişiklik olan başkanlık sistemini de tartışıyor, konuşuyor olacağız. Başkanlık sistemi bu coğrafyanın sosyolojik yapısına, tarihi yapısına ve kültür yapısına daha uygundur. Demokratik ülkelerde başkanlık sisteminin daha hızlı bir şekilde çözüm noktasına gittiği ve daha aktif olduğunu görmüş olmaktayız. Parlamenter sistemin arızalarını bir tarafa bırakarak başkanlık sistemini de konuşuyor olacağız" diye konuştu.