Ahi Evran Üniversitesinde MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a Fahri Doktora Ünvanı verildi.
Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleşen doktora töreninde konuşan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, "Kırşehir’e ve Kırşehir’in değerlerine verdiğimiz önem merhum Neşet Ertaş adına düzenlediğimiz paneller ile gösterilirken düzenlenen çalıştaylarla da adından söz ettiren bir üniversite olmuştur. Bir çok alanda dönüşümü ifade eden yeni Türkiye vizyonuna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yeni alanımız da bir çok projemizi tamamladık ve bir çok projemiz de hayata geçiyor. Muhasır medeniyet seviyesine ulaşma ülküsünde bilim ve teknolojiye hakim refah toplumu oluşturma projesinde yaşanan siyasi istikrar olumsuzlukların geride bırakılmasını sağlayarak güven ortamının doğru şekilde kullanılmasında MÜSİAD başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu bu alanda çalışmalar yapmaktadır. Ahi Evran Üniversitesi Senatosu MÜSİAD Genel Başkanı Nail Molpak beye fahri doktora ünvanı verilmesine karar vermiştir. Bu ise üniversitemizin verdiği ilk fahri doktora ünvanı olması açısından da önem arz eder" dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın öz geçmişinin okunmasının ardından Olpak’ın sunumunu yaptığı konferansa geçildi. Konferans da konuşan Olpak, "En etkili sivil toplum kuruluşlu başkanı olarak şahsıma verilen bu ünvanı üyesi olmaktan onur duyduğum MÜSİAD adına alıyorum. Bu ünvan bizlere daha farklı bir misyonda yükleyecektir. MÜSİAD, yurt içerisinde ve yurt dışında Anadolu’ya ve yol göstericilerimize onlara ait ve gelişime açık nesiller olmak için çalışmalar yapıyoruz. STK kavramı ülkemizde son yıllarda önem kazanan bir olgu, aslında bizim medeniyetimizin çok önemli bir temel taşı Ahilik gibi vakıflar bizim STK kavramımızın temel taşı ne yazık ki vakıf kavramını da başka değerlerimiz gibi bir süreliğine unutmuşuz. Son yıllarda iş hayatımıza damga vuran iş adamları örgütleri olarak çıktığımız yolda 16 sektör kurulu ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Her organizasyonda olması gereken komisyonlarımızla çalışırken en güzel birikimlerimizden birisi iş adamları derneği olarak üyelerimizin yurt içi ve yurt dışı bağlantılarını kuvvetlendirmek adına yapmakta olduğumuz çalışmalar var. Sadece bölgesinde değil bölgesi dışında da çalışmalar yapmak için iş adamlarımızı yabancı iş adamları ile bir araya getirdik. Kendimizle birlikte yabancı iş adamlarına da faaliyetlerimiz ile birlikte kültürümüzü de anlatmak önemli faaliyetlerimizden birisi hayata sadece kar-zarar tablosu ile bakmıyoruz. Dünyanın her yerinde şube ve temsilcilerimizle sizlerin emrindeyiz. Gerek birey olarak gerekse sosyal anlamda insanı ilgilendiren her şey MÜSİAD’ın sorumluluk alanındadır. Ülkemizin yararına olan her işte bizimle yan yana olmaktan rahatsızlık duymayan herkesle birlikte olacağız" ifadelerini kullandı.
Ahi Evran’ın prensiplerini anlatan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Günümüzde bazı değerlerimizde ciddi erozyonlar yaşıyoruz. Ahlak ve beceriyi bir arada götürmenin zorunluluğunu anlatan Ahilik bir arada olmayı emrediyor. Dünya yeni bir arayışın eşiğinde merkezine sadece finans merkezi yerine insan odaklı merkeze geçmezse sorun devam edecektir. İnsanların neden öldürüldüğünü değil de öldürülüş biçimlerini tartıştığımız gibi, bizim ilkemiz ticaretin helal faizin haram olduğu ilkesidir. 2008 yılında ABD’de başlayan ekonomik kriz bizce bir kırılma noktasıdır. Yeni kriz döneminde mevcut küresel sistem sorgulanmaya başlanmıştır. Yatırım ve proje bankacılığı uygulanmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Büyük şirketlerin kolay uyum sağladığı sisteme kobiler kolay uyum sağlayamıyor. ABD’de başlayan kriz ticareti doğuya doğru yönlendirmeye başladı. Samimiyetle söylemek isterim ki yurt dışında ülkemize karşı ciddi bir imreniş var" diye konuştu.