TRABZON (AA) - Bayanlar Hentbol Süper Lig takımlarından Zağnosspor, Hırvatistan Ligi ekibi Lokomativa Zagren'de forma giyen Hırvat oyuncu Lidija Horvat ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp binasında gerçekleştirilen imza törenine, Zağnosspor Hentbol Kulübü Başkanı Haluk Selim, genel sayman Abdülaziz Baş ve antrenör Kıvanç Özcan katıldı.

Selim, burada yaptığı açıklamada, Zağnosspor'un geçtiğimiz hafta yaptığı transferlerle dikkati üzerine çektiğini söyledi.

Zağnosspor'un yeni sezonda ligin iddialı takımlarından olacağının sinyallerini verdiğini belirten Selim, şu ifadeleri kullandı:

"Lidija Horvat'ı transfer edebilmek için çok büyük emek harcandı. Abdülaziz Baş, Adem Kahraman ve Sezgin Üstün'den oluşan transfer komitemizin bu büyük transferde çok büyük payları oldu. Antrenörümüz Kıvanç Özcan'ın özellikle istediği oyunculardan biriydi. Kendisi Avrupa hentbolunun önemli isimlerinden ve üst düzey bir oyuncu. Takımımıza kattığımız için mutluyuz. Avrupa'dan çok önemli bir yıldızı Trabzon'a getirteceğiz demiştik ve o transferi gerçekleştirdik." 

Selim, takıma birkaç oyuncu daha kazandırmayı planladıklarını belirterek, "Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Camiamıza yeni sezonda büyük sevinçler yaşatmak istiyoruz" diye konuştu. 

Horvat da takıma şampiyonluk yaşatmak için kente geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Zağnossporlu yöneticiler ve antrenörümüz transfer olmamı çok istedi. Kulübün hedeflerini anlattılar. Zağnosspor'u araştırdığımda profesyonel anlayışla yönetilen bir kulüp olduğunu fark ettim. Kesinlikle şampiyonluk yaşayıp, kupa kazanmak için geldim. Kulübün tarihinde hiç Süper Lig şampiyonluğu yok. İlk şampiyonluğu yaşatan oyunculardan olmaya geldim, çünkü benim hedeflerimde başarısızlığa yer yoktur."