Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Ana Bilim Dalı öğrencilerince hazırlanan “Mezuniyet Sergisi” düzenlenen törenle açıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen sergide, 150 öğrencinin hazırladığı 300’e yakın seramik, yağlı boya resim, özgün grafik tasarım ve heykel çalışması görücüye çıktı. Geçen 23 Nisan’da hayatını kaybeden Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencisi Bora Yıkınç’ın da eseri sergide yer aldı.
Mezuniyet Sergisi’ne OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrencilerin yakınları katıldı.
Açılışta selamlama konuşmasını yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Şenol Eren, “Buranın benim hayatımda yeri çok büyük çünkü 1980 yılında buraya öğrenci olarak girdim. İhtilal sonrasının ilk öğrencilerindenim. İlk geldiğimde A binasında bir tablo vardı. Ve aynen şöyle yazıyordu: ‘Hayatınızı seviyorsanız zamanınızı boşa harcamayın. Zira zaman hayattır.’ Bu söz benim kafamda bir ilke oluşturdu. Şimdi öğrenci arkadaşlarıma bakıyorum 300’den fazla eser ve hocalarından aldıkları destekle bunu zihinlerinde yoğurdular ve tuvallere aktardılar. Bunun çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Resim deyip geçmeyin çünkü zihinlerinde bir şey canlanıyor bunu kağıda, tuvale veya taşa aktarıyorlar. Bu yüzden tüm arkadaşlarımı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca vefat eden öğrenci arkadaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. O da buradaki çalışmasıyla anılacaktır” dedi.
Sergi 15 gün boyunca açık kalacak.