Antalya’nın Kumluca ilçesinde bu yıl 20 Nisan’da başlayacak olan “Tarım ve Seracılık Festivali” etkinlikleri için mahalle muhtarlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın yanı sıra, mahalle muhtarları ve festival etkinliklerinde görev alan vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bu yıl Tarım ve Seracılık Festivalinin 16’ncısını düzenleyeceklerini, festival programının önceki yıllara göre daha renkli ve geniş kapsamlı olması amacıyla mahalle muhtarlarının görüşleri almak için toplantı yaptıklarını söyledi. Festivalin Türkiye’de gerçekleştirilen büyük festivallerin başında geldiğine dikkat çeken Başkan Çetinkaya, bunun, festivalin resmi açılışı olan Yörük Göçü etkinliğine 7’den 70’e tüm ilçe halkının katkı sağlamasından kaynaklandığını belirtti. Başkan Çetinkaya şöyle konuştu:
“Kumluca Belediyesi olarak her yıl ilçemizin kültürünü, geleneklerini, örf ve ananelerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak adına festival düzeliyoruz. 16 yıldır yapmakta olduğumuz festivalimiz, halkımızın sahiplenmesi sayesinde her geçen yıl katılımı genişleyerek devam ediyor. Bunda sizlerin katkısı çok büyük. Festivalimizin en önemli etkinlikleri olan ve resmi açılış günü gerçekleştirdiğimiz Yörük Göçü etkinliğimiz sizlerin desteği ve katkılarıyla eşi benzeri olmayan bir etkinlik olarak gerçekleşiyor. Sizlerin bu desteğiniz, Kumluca halkı olarak yaşam kültürünüzü yaşatmaya çalışmanız, geçmiş yaşam kültürünüzü gelecek nesillere aktarma çalışmanız, sadece çocuklarınız değil, torunlarınız ve gelecek nesilleriniz tarafından takdir ve minnetle hatırlanacaktır. Bu bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”
Festivalin 20 Nisan’dan itibaren çeşitli etkinliklerle başlayacağını kaydeden Başkan Çetinkaya, festivalin resmi açılışının ise 29 Nisan’da Yörük Göçü ile yapılacağını söyledi.
Başkan Çetinkaya’nın konuşmasının ardından mahalle muhtarları da, festivalin resmi açılış günü gerçekleştirilecek Yörük Göçün programında, mahalleleri adına yapmayı planladıkları gösteriler hakkında bilgilendirmede bulundular.