Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi’nde nevruz kutlaması yapıldı.
Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen nevruz kutlamaları renkli sahnelere neden oldu. Değişik görüşlere sahip öğrenciler nevruz kutlamasında bir araya geldi. Nevruz Ateşi’nin yakılması ile başlayan törende protokol üyeleri ile öğrenciler ateşin üzerinden atladı. Fiziksel engelli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan’ da nevruz ateşinin üzerinden koltuk değnekleri ile birlikte atladı.
Ülkücü öğrencilerin İzmir Ege Üniversitesi’nde öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun resmi ve dev Türk bayrağı açarak katıldığı kutlamada Romanlar ile diğer öğrenciler dans edip oynadı.
Halkoyunları ekibi ve Batı Karadeniz Romanlar Derneği Roman oyun grubu dans gösterisi yaptı. Üniversite öğrencileri de çalan müzik eşliğinde kutlamalarda gönüllerince eğlendi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen etkinlik misafirlere ve üniversite öğrencilerine etli pilav ikram edilmesinin ardından sona erdi.