Tecrübeli teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa Kulübü’yle görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı.
Spor Toto Süper Lig’de son olarak Eskişehirspor’da görev yapan teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın, Kasımpaşa Kulübü’nün sahibi Turgay Ciner ile yemekli toplantıda görüştüğü ve görüşmede tarafların prensipte anlaştığı iddia edilmişti. Gaziantep’te bir üniversite tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Sağlam, hakkında çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kasımpaşa Kulübü ile herhangi bir şekilde görüşmesinin olmadığını belirten Sağlam, kimse ile yemek yemediğini, hatta bu haber basında çıktığı sırada kızıyla birlikte ekmek arası döner yediğini belirtti. Sağlam, “Bir sene Samsunspor’da, 2 sene Kayserispor, 1,5 sene Beşiktaş, sonra Türk futbol tarihine geçecek başarıları elde ettiğimiz 4 senelik Bursaspor maceramız oldu. En sonunda Eskişehirspor’daki 1,5 senelik antrenörlük geçmişimizden sonra bu aralar hangi takımı çalıştırıyorsun dedikleri zaman ev sporda çalışıyorum diyorum. Biraz böyle çocuklarla ilgileneyim çünkü onları çok ihmal ettim” diyerek antrenörlük geçmişini özetledi.
"SEZON SONUNA KADAR TAKIM ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
Kasımpaşa ile anlaşmak üzere olduğu yönündeki haberleri de yalanlayan Sağlam, kimse ile görüşmediğini belirterek, “Tabi ismimiz yoğun bir şekilde Kasımpaşa Kulübü ile beraber anılıyor. Hem orada Shota gibi çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. O da tabi Türk futboluna hem oyunuyla hem de antrenörlüğüyle hizmet etmiş ve gerek kişiliğiyle gerek karakteriyle ki en son takımla beraber yapmış olduğu davranışlar ne kadar düzgün bir insan olduğunu, ne kadar iyi bir spor adamı olduğunu ortaya koydu. Şunu çok açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. İşte başkanla yemek yedi dediler, masaya oturdu dediler, toplantı yaptı dediler. Turgay Ciner ile öğle yemeği yiyor dediklerinde kızımla ekmek arası döner yiyordum. Dolayısıyla böyle bir görüşme olmadı. Yani Kasımpaşa ile alakalı en ufak bir görüşmemiz olmamıştır. Bunu buradan en açık şekilde paylaşayım. Sezon sonuna kadar bir takımla fazla çalışmayı düşünmezken bu şekilde kendini geliştirmek ve biraz da aileme zaman ayırmak gibi bir beklentim vardı. İnşallah sezon sonunda yine kendimizi ifade edeceğimiz, yine Türk futboluna renk katabileceğimiz, yine Türk futbolunda ilklere imza atabileceğimiz güzel bir kulüp, güzel bir takımla kendi bilgimizi Türk futboluna sunmaya çalışacağız” dedi.
Yurt dışında herhangi bir takımla çalışmak isteyip istemediği yönündeki soruyu da cevaplandıran tecrübeli teknik adam, "Yurt dışında bir takımı çalıştırmayı düşünüyorum. Bu konuda arkadaşlarımızla da konuştuk. Onlar da çalışıyorlar. Şunu çok açık bir şekilde ortaya koymak istiyorum; ben her gittiğim şehirde, her gittiğim takımda orayı sahiplendim. O şehrin insanı gibi hareket ettim” ifadelerini kullandı.