ABD’de siyah genç Freddie Gray’in gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından başlayan eylemler New York kentine de sıçradı.
ABD’de gözaltında bulunduğu sırada polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden siyahi genç Freddie Gray’in toprağa verilmesinin ardından Baltimore’de başlayan protestolar ülkenin diğer kentlerine de sıçradı. New York kentinde bulunan Union Meydanı’nda yüzlerce kişinin katılımı ile dün gece yapılan protestolar sırasında en az 100 kişi gözaltına alındı. Kentte gerçekleştirilen protestoya katılan yüzlerce kişi “Adalet yok, barış yok”, “Ellerini yukarı, ateş etme” gibi sloganları attı. New York’un yanı sıra başkent Washington, Boston ve Minneapolis’te de eylemler düzenlendi.
ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Freddie Gray’in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
19 Nisan’da göz altındayken hayatını kaybeden Freddie Gray’in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından kentte protesto eylemleri düzenlenmişti. Eylemlerin kontrolden çıkması üzerine kentte olağanüstü hal ilan edilmiş, bir hafta 22:00-05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Göstericilerin, kentte ilan edilen gece sokağa çıkma yasağını ihlal etmesi üzerine polis müdahale etmişti.