Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Turgutlu Belediye yönetimini ağırladı.
Uşak Belediyesi kentin değerlerini ve kültürünü en iyi şekilde yaşatmak ve tanıtmak adına kurduğu Kent Tarihi Müzesi’nde çalışmalarına devam ediyor. Son zamanlarda yapılan tanıtım atağı nedeniyle ilgi gören müzenin son ziyaretçileri Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve ekibi oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ’ın eşlik ettiği ziyarette eserlere hayran kalan Şirin Turgutlu’da yapılması planlanan Turgutlu Kent Müzesi için Uşak’ı örnek alacaklarını belirtti.
Uşak’ta Kent Tarihi Müzesi’nin daha iyi konumlara gelmesi için var güçleri ile çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Müzemizin envanterinin daha da gelişmesi ve ilerlemesi için personelimiz fedakarca çalışıyor” dedi.
Tanıtım çalışmalarına da önem verdiklerini aktaran Cahan, “Müzemizin tanıtımı adına projelerimiz devam ediyor. Yaptığımız tanıtım çalışmalarının meyvelerini ise olumlu bir şekilde alıyoruz. Vatandaşlarımız müzemize karşı hassasiyetle yaklaşarak Uşak’ın geçmişini yansıtan eserlerini bağışlamaya devam etmektedir. Bu hassasiyetle müzemiz günden güne daha da gelişmektedir. Ayrıca etkin tanıtım çalışmamız ilgiyi müzemize çekmekle beraber,müzemizi başka illerin de örnek aldığı bir yer konumuna getirmiştir” dedi.
Uşak halkının müzeye sahip çıkmasının önemine de değinen Cahan, kentin kültürünü yaşatmak adına verdiği mücadelenin takdire şayan olduğunu vurguladı.
Gelen ziyaretçi sayısını da açıklayan Cahan, “Müzemiz 25 bin ziyaretçi sayısı ile birçok müzeyi kıskandıracak bir seviye gelmiştir. İlimize gelen misafirlerimizin uğrak yerlerinden birisi durumunda olan müzemiz öğrencilerimizin de vazgeçilmezleri arasına gelmiştir. Bu yeni neslin geçmişine nasıl sahip çıktığının göstergesidir. Ziyaretçi sayısının artmasında tanıtım çalışmalarının da katkısı büyüktür” ifadesi ile sözlerine son verdi.