BAYBURT (AA) - SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Bayburt'taki evinin bahçesini kültür sanat etkinlikleri için açtı.

Yavuz'un, Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyündeki evinin bahçesinde çeşitli kültür sanat etkinliklerine imkan sağlayacak amfi tiyatro, temmuz ayı sonuna kadar Bayburt Bilim Eğitim Kültür Derneğince (BEKDER) düzenlenen açık hava film gösterileri, aşıklar gecesi, özel Azerbaycan gecesi ve çeşitli konserlere ev sahipliği yapacak.

BEKDER Başkanı Mete Emir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt'un sınır köylerinden biri olan Bayraktar köyünde, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın olağanüstü çabasıyla hayata geçirilen ve dünyada ses getiren dev kültür projesine, diğer bir sınır köyü olan Beşpınar köyünün eşlik edecek olmasının Bayburt için mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz'un, BEKDER'in Onur Kurulu Başkanı olduğunu ifade eden Emir, "Sayın Kenan Yavuz'un yerel duyarlılığı evrensel bir çizgiye taşıma hedefinin sonucu olan Kenan Yavuz Konağı ve Külür Evi, temmuz ayında başlayarak kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. BEKDER olarak icra edeceğimiz bu etkinlikler kapsamında film gösterileri yapılacak, Cemal Divani, Ensar Şahbazoğlu, İhsan Yavuzer, Kul Nuri ve Rahim Sağlam gibi halk ozanlarının katılımıyla Aşıklar Şöleni icra edilecek, çocuklara yönelik gölge oyunları sahnelenecek ve Ender Balkın Konseri gerçekleştirilecek" dedi.

Emir, etkinlikler kapsamında özel Azerbaycan gecesi de gerçekleştirileceğini kaydederek, "Azerbaycan Milletvekili Sayın Ganira Paşeyeva ve Azerbaycan'dan gelecek devlet sanatçıları, şairler ve halk oyunları ekiplerinin katılımıyla Azerbaycan Gecesi tertip edilecek. Ayrıca Bayburt Belediyesince her yıl organize edilen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında derneğimizin katkılarıyla Türk Dünyası geceleri yapılacak" diye konuştu.

Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi'ndeki ilk gün etlinliğinde köy çocuklarına Hacivat Karagöz gösterisi yapıldı.