TRABZON (AA) - Trabzon'da faaliyet gösteren esnaf, bölgeye gelen yabancı turistlerle daha iyi iletişim kurabilmek için yabancı dil öğrenecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliğinde esnafa yönelik ücretsiz yabancı dil kursu düzenlenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'un turizm anlamında Türkiye'de ve dünyada ön planda olduğunu belirtti.

Trabzon'da turizmin her geçen gün yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Esnafımızın şehrimize gelen turistlerle daha iyi diyalog kurabilmeleri için daha önce de yabancı dil kursları açmıştık. Gelen yoğun talep üzerine yeniden kurs açıyoruz. Esnafımıza yönelik açılan bu tarz kursların turizme katkı sağlayacağına inanıyoruz. O nedenle de bu kurslara destek verenleri kutlarım" dedi.

Gümrükçüoğlu, kursun 3 ay süreceğini dile getirerek, "Yabancı dil kursuna katılmak isteyen vatandaşlarımız, 27 Nisan Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurularını Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezine yapabilecek. Başvuruların ardından kursumuz 4 Mayıs Pazartesi günü başlayacak" ifadesini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından esnafa yönelik geçen yıl da yabancı dil kursu açıldığına işaret eden Gümrükçüoğlu, bu kurslara Ortahisar ilçesinden 55, Araklı ilçesinden 15 ve Yomra ilçesinden de 20 esnafın katılarak başarı belgesi aldığını kaydetti.